Čiča Slobin brat predviđa "fatalni kraj"

Ivor Car

12. studenog 2002.

Čiča Slobin brat predviđa "fatalni kraj"

Svjedoci smo svakodnevnim izvještajima kojima nam mediji saopćavaju trenutno zdravstveno stanje generala Bobetka. Čini se kako bi uskoro osim o Jankovom, mogli čitati i o zdravlju najpoznatijeg haškog zatvorenika, Slobodana Miloševića. Čiča Sloba je bolestan već duže vrijeme, a na tu činjenicu je jučer upozorio njegov brat Borislav Milošević, rekavši da će ukoliko se nešto hitno ne poduzme njegov brat za samo par mjeseci doživjeti "fatalni kraj".
I dok se hrvatska javnost putem medija gotovo svakodnevno upoznaje sa zdravstvenim stanjem hrvatskog generala Janka Bobetka, traženog u Haagu, jedna osoba koja se već nalazi tamo gdje hoće i Bobetka, je bolesna. Riječ je o najpoznatijem prebivalištarcu haškoga zatvora, Slobodanu Miloševiću.
Naime, čiča Slobin brat, Borislav Milošević, inače bivši jugoslavenski veleposlanik u Rusiji, jučer je izjavio kako njegovom bratu preostaje samo još nekoliko mjeseci života, ukoliko pod hitno ne bude hospitaliziran. Uzrok zbog kojeg se Slobodan našao u smrtnoj opasnosti, je mogući srčani udar.
Borislav se zabrinuo za bratovo zdravlje nakon što su prošlog tjedna telefonski razgovarali, pri čemu mu se Slobo potužio na loše zdravlje, a osobito na visoki "pritisak". Bora prema tome predlaže da se njegovog brata hitno pusti iz Haaga na kratko liječenje u Beograd, a suđenje bi se prema Borinoj zamisli moglo nastaviti kada se Slobino zdravstveno stanje popravi. Teško je ne biti ciničan, te ne komentirati njegov prijedlog predloživši mu da bi se suđenje moglo nastaviti tek kada njegov brat bude potpuno izliječen od srčanog udara.
Inače suđenje Miloševiću nastavljeno je jučer nakon osam dana pauze, koja je usljedila zbog optuženikove iscrpljenosti. Suđenje je bilo prekidano već i prije, nakon što je utvrđen povišen kardiovaskularni tlak kod bivšeg jugoslavenskog predsjednika. Zbog takvog stanja u suđenju su određene četverodnevne pauze svaka dva tjedna.