Da nam ne promakne - Premijerova lekcija: "Što se tiče Federalne televizije – nek' se jebe

Ivor Car

23. veljače 2009.

Da nam ne promakne - Premijerova lekcija: "Što se tiče Federalne televizije – nek' se jebe

Upravo dok je omanja ekipa Lupeža bila „in facie loci“, u BiH dakle, daleko od kućnih blagodati interneta, premijer Republike Srpske, Milorad Dodik, ponovno je zorno prezentirao o kakvom se političkom kalibru radi, pokazavši budućim glasačima, a današnjoj djeci, što su to briljantan kućni odgoj i istančani premijerski maniri. Novinare je zvao kretenima, onom na licu mjesta praktički poželio smrt, a Federalnoj televiziji doslovce poručio da se jebe. Iako je priča već stara, svojom kvalitetom ipak zaslužuje da je ovdje spomenemo

Cijeli „slučaj“ u Bosni i Hercegovini je bio na razini prvorazrednog skandala, o kojem se govorilo u svakoj kafani diljem države. Dodik koji svojim načinom izražavanja sve više podsjeća na Dinamovog dopredsjednika Zdravka Mamića, susreo se s kamerom Federalne televizije ispred nedavno dovršene velebne zgrade Vlade Republike Srpske u Banja Luci. Zatražen od novinara Miše Vidovića da za tu televizijsku postaju da izjavu, vezano uz podizanje kaznene prijave protiv njega, a radi pronevjere 72 milijuna eura, premijer se zapalio, počeo gorjeti i nije se uspio ugasiti.

- To si ti lag'o sve vrijeme, započeo je Dodik šeretski držeći ruke u džepovima, objasnivši kako se radi o podmetanju i da se „našlo par sudija i tužioca“ koji su namjestili cijelu priču, koja je „udurma“. Potom je novinara FTV-a, Bakira Hadžiomerovića, nazvao kretenom, a novinara koji ga je zatražio kratku izjavu – poltronom. Zaključio je i kako je ovo najbolji način da se pokaže kako funkcionira Bosna i Hercegovina, vjerojatno pri tom ne misleći na svoj nastup.

- Ponosan sam na ovaj objekt koji sam napravio. Znam da to vas i nervira iz Federacije. Napravio sam to zato da vas nervira iz Federacije, Vas osobno gospodine Vidoviću, tebe lično. Volio bi da dobiješ pritisak, da ti otkaže srce i sve ostalo, nastavio je Dodik svojim osebujnim lingvističkim stilom, pogledavajući u zgradu Vlade, o kojoj govori kao da ju je on osobno izgradio, i to svojim parama, a ne novcem poreznih obveznika koji u toj državi žive sve teže. Potom se upitao što je jače „kreteni ili ozbiljni ljudi“, gdje pod kretenima smatra novinare Federalne televizije, a pod ozbiljnim ljudima sebe samoga. Na koncu je kao premijer malo koje države britko zaključio: „Što se tiče Federalne televizije – nek' se jebe“.

Cijeli show kojim je premijer osramotio sebe i one koji su za njega glasali, kao i državu u kojoj je čini se sasvim normalno da jedan premijer smatra sasvim normalnim ovakav ton razgovora, pa na koncu i mene osobno, jer se smatram dijelom te države, pogledajte posredstvom Lupiginog YouTube kanala