Đole u Virovitici za 90 - Edo Maajka u Aquariusu za 40

Svjetlana Zorić

13. lipnja 2004.

Đole u Virovitici za 90 - Edo Maajka u Aquariusu za 40

Nakon uspješne promocije Ranog mraza u Deželi, Balašević istim poslom pristiže i u Hrvatsku, točnije u Viroviticu (I nikad nisam bio uuuu …), i to pod geslom "Jer u Virovitici, ne postoje pritisci!" (ajde neka). A u Aquarius povodom promocije albuma No sikiriki, pristiže naš lupeški glavonja, Edo Maajka. Nešto više o ova dva koncerta saznajte pod

Nakon uspješne promocije Balaševićevog novog albuma "Rani mraz" u, uglavnom, prijateljskoj nam Sloveniji, gdje je Đole - Đoka - Đokica - Đokan – Đokić – Đoko – Đora - itd., rasprodao ljubljanske Križanke (baš kao što je to učinio i hrvatski mu kolega, Petar Grašo), stigao je red i na nas. Koncert koji već dugo iščekuju svi Balaševićevi fanovi održat će se 2. srpnja 2004. (petak) na virovitičkom rukometnom stadionu "Tvini", pod geslom "Jer u Virovitici, ne postoje pritisci!" (k'o da ih inače ima, pazi molim te, a da li ih stvarno ima, provjerit će Lupigina ekipa koja će se naravno na dan koncerta zateći u Virovitici).

U slučaju kiše, koncert se prebacuje na idući dan, a kako nas vrijeme služi, moglo bi nam se dogoditi da će prebacivanja biti i više pa stoga brzo potražite neku daljnju rodbinu i već godinama zaboravljene prijatelje u Virovitici i okolici kako bi se imali kome uvaliti. Karte po cijeni od 90 kuna, već su odavno u prodaji diljem Lijepe naše. Inače album "Rani mraz" je glazba rađena za film "Priča o Vasi Ladačkom" koji se nakon niza otkazivanja počinje snimati ove jeseni na raznim lokacijama u Vojvodini.

Neusporedivo jeftinija bit će koncertna promocija Ede Maajke, koji će svojoj publici i ostalim znatiželjnicima pokazati kako njegov novi album, "No sikiriki", zvuči uživo. Mjesto tog događanja bit će Aquarius, koji, kako je poznato, utorcima (Aqua Live) organizira, uglavnom odlične koncerte, a baš će u utorak svoje odraditi i neaktivni Lupež Edo. Datum je 22. lipanj i preporučamo da se na obalama Jarunskog jezera nađete već prije 22 sata. Karta u pretprodaji stoji 40 kuna, dok ćete za nju na dan koncerta morati izdvojiti 50 kuna, što je, kako i rekoh, neusporedivo manja suma od one koju ćete morati izdvojiti u Virovitici za Balaša.

Za sada je najavljeno kako će Edo nastupati bez benda (Leksaća, kako on to kaže), čemu razloge nismo uspjeli saznati, ili jesmo, ali vam nećemo reći. Koncert će prenositi radio koji ovih dana ima grdne probleme oko održavanja koncerta u ime 20 godina postojanja. Dakako, radi se o Stojedinici koja će Edin (Velika glava - mala kita) koncert prenositi u sklopu legendarne emisije Blackout Rap Show. Kao predgrupa nastupit će Connect iz Zaprešića i Doppler Efekt iz Zagreba, te još dva demo benda čijih imena se, uz sav trud, nikako ne mogu sjetiti. Nakon svirke glavnu ulogu preuzima standardni trojac DJ-a - Carlito, Frx i Phat Phillie + Oli Dobolli. Eto, mi smo vas na vrijeme upozorili!