IZJAVA MESECA: „To što na ulicama ima 5.000 beskućnika dokaz je da je Beograd postao evropska metropola“

L.S.

14. listopada 2023.

IZJAVA MESECA: „To što na ulicama ima 5.000 beskućnika dokaz je da je Beograd postao evropska metropola“

„To što na beogradskim ulicama ima oko pet hiljada beskućnika je dokaz da je Beograd postao evropska metropola“, rekao je novinarima u petak Aleksandar Šapić, gradonačelnik Beograda i kadar Srpske napredne stranke (SNS), kako prenosi novinska agencija FoNet

Ovaj bivši vaterpolista na čelu grada pokazao je tako veliki nivo osetljivosti za ljude koji nemaju krov nad sopstvenom glavom i otkrio koja je uloga beskućnika u životu jednog grada - ta da čine grad metropolom. Novinarima je odmah ponudio objašnjenje svojih reči – pa i u Sjedinjenim Američkim Državama, u krajevima gde žive najbogatiji Amerikanci, beskućnici prevrću po kantama za smeće.

Priznao je da, za vreme koje je on na poziciji gradonačelnika, problem beskućnika nije nešto sa čime se bavio, ali da je sada došlo vreme da se pozabavi tim problemom. Tako je gradonačelnik Aleksandar Šapić rekao da će "da se raspita i vidi šta može da se uradi za beskućnike“, jer, koliko on zna, Beograd ima dnevni smeštaj za decu s ulice, ali za odrasle beskućnike „do sada nije ništa urađeno“.

Lupiga.Com

Naslovna fotografija: screenshot/YouTube