KONFABULATOR: Mladen Bajić na korak do Guinnessove knjige rekorda!

Ivan Kegelj

9. ožujka 2012.

KONFABULATOR: Mladen Bajić na korak do Guinnessove knjige rekorda!

Komisija Guinnessove knjige rekorda danas stiže u Zagreb kako bi procijenila može li Glavni državni odvjetnik Republike Hrvatske Mladen Bajić naći svoje mjesto među svjetskim rekorderima. Bajić je za Guinnessa kandidiran u kategoriji "Najveći broj otvorenih, a neriješenih slučajeva na svijetu". Vrlo ozbiljnu konkurenciju Glavni državni odvjetnik Republike Hrvatske ima u kolegama iz prijateljskih zemalja Burkine Faso i Bjelorusije. Treba li napomenuti, s nestrpljenjem cijela zemlja iščekuje rasplet ove kandidature


Hoće li Mladenu Bajiću brojka od oko deset tisuća neriješenih predmeta biti dovoljna

Guinnessova komisija trebala bi utvrditi koliko Glavni državni odvjetnik Mladen Bajić uistinu ima otvorenih i neriješenih slučajeva. Poznato je da je brojka impresivna, ali pitanje je hoće li mu to biti dovoljno. Konkurenti iz Bjelorusije i Burkine Faso, naime, također su sjedili skrštenih ruku. Procjenjuje se da bi Bajiću brojka od oko deset tisuća neriješenih predmeta trebala biti dovoljna za upis u jednu od najspominjanijih knjiga svijeta.

KONFABULATOR: Vlada ima rješenje! Litar benzina pada na devet kuna

Pogledajte kako Mladen Bajić piše optužnice

KONFABULATOR: Biskupi ukinuli nedjeljno služenje svetih misa!

KONFABULATOR: Ministrica Holy predlaže Vladi izbacivanje koze iz hrvatskog grba

- Vjerujemo da u našim ladicama leži više od deset tisuće predmeta. Točan broj nitko ne zna, to će utvrditi Guinnessova komisija. Veliki su izgledi da ćemo uspjeti u ovom poduhvatu. Komisija dolazi u dobro vrijeme, naše ladice su pune kao šipak. Doduše, bilo bi zgodnije da se nadmetanje odvija nakon lokalnih izbora, budući da prije izbora tradicionalno otvaramo nove slučajeve, ali mislim da ni ovako neće biti loše, ustvrdio je Bajićev glasnogovornik Vuk Đuričić.


Jedan od onih koji je kumovao prijedlogu za upis u jednu od najspominjanijih knjiga svijeta, Ninoslav Pavić

Zanimljivo je da su Glavnog državnog odvjetnika za Guinnessovu knjigu rekorda predložili prijatelji, glavni urednik Jutarnjeg lista Mladen Pleše te vlasnik Europa-press Holdinga Ninoslav Pavić. Kako je do kandidature došlo pojasnio nam je Pleše.

KONFABULATOR: Znanstvenici na Ugljanu otkrili mladića koji vjeruje Jutarnjem listu

KONFABULATOR: Mladić uhićen jer je ilegalno skinuo skladbu Ive Josipovića

KONFABULATOR: Holding kreće u naplatu kopanja po gradskim kontejnerima

- Mladen je imao rođendan 28. prosinca pa smo mu htjeli pokloniti naslovnu stranicu. Nino je zapravo glavni "krivac" za ovaj događaj. On je bio taj koji je podsjetio da smo mu u prošloj godini poklonili minimalno pedeset naslovnih stranica pa nam se takav poklon učinio već pomalo otrcan. Stoga smo došli na ovu ideju. Prilika je to da naš prijatelj stekne međunarodnu reputaciju, jer procjenjujemo da njegovi konkurenti iz Burkine Faso i Bjelorusije nemaju kraj Mladena nikakvu šansu, rekao je galvni urednik Jutarnjeg lista.

Nalaz Guinnessove komisije trebao bi biti poznat kasno večeras, a osim Plešea i Pavića objavi rezultata prisustvovat će i drugi zajednički prijatelji Glavnog državnog odvjetnika. Među njima su, valja napomenuti, i predsjednik države Ivo Josipović te ministar policije Ranko Ostojić.

Lupiga.Com