NABRIJAVANJE: Ostojić plaća piće onome tko u njegovom intervjuu Globusu pronađe tvrdnju s naslovnice tog tjednika

Vjeran Grković

28. rujna 2011.

NABRIJAVANJE: Ostojić plaća piće onome tko u njegovom intervjuu Globusu pronađe tvrdnju s naslovnice tog tjednika

„Plaćam piće onom tko nađe rečenicu sa naslovnice u mom intervju“ obećao je izgledni ministar unutarnjih poslova u mogućoj Kukuriku vladi, Ranko Ostojić. Riječ je o intervjuu, koji je Ostojić dao novinaru EPH, Anti Milkoviću, a koji je objavljen u prošlotjednom Globusu. Naravno, Ostojić se kao i mnogi drugi opekao, jer možete iščitati intervju više puta, odozgo prema dolje i obratno, možete se postaviti naglavačke, ali ono što je citirano ipak nećete pronaći

Ostojić je, nakon što je pročitao uredničku opremu svog intervjua zaključio da mu urednici u usta stavljaju nešto što uopće nije rekao, a potom i obećao da će platiti piće onome tko u njegovim odgovorima pronađe ono što je navedeno u na naslovnici. Naslovnicom, kako doznajemo, nije bio oduševljen niti Ostojićev „nadređeni“, Zoran Milanović, koji je te natpise proteklog vikenda morao demantirati u jednom intervju. Suočen s pitanjem koje se referira na Globusovu tvrdnju s naslovnice, kako će SDP nastaviti voditi istrage protiv HDZ-a, Milanović je ustvrdio da Ostojić to uopće nije rekao.


Što atraktivnije i provokativnije tim bolje

Dakako, Ostojić nije ni prvi ni posljednji koji se opekao, jer urednički trust mozgova u hrvatskim medijima ima politiku nabrijavanja naslova i ostale opreme tekstova. Nerijetko, u najčitanijim novinama možete naletjeti na tekstove čiji naslov nema nikakve veze sa samim tekstom. Cilj je biti što atraktivniji i provokativniji, a atraktivnost i provokacija sa sobom, valjda, vuče i prodaju, tako da se u ovom slučaju geslo prema kojem cilj opravdava sredstvo, upotrebljava kao od šale.


Bivši čan Uprave Slobodne Dalmacije opekao se baš na jednom izdanju EPH

Inače, zanimljivo je da se Ostojić, koji će gotovo sasvim sigurno biti nositelj izborne liste Kukuriku koalicije u IX. Izbornoj jedinici, koja obuhvaća Zadarsku, Šibensku, Ličko-senjsku i Splitsku županiju, opekao na jednom izdanju EPH. Naime, upravo je izgledni ministar unutarnjih poslova, u slučaju da današnja oporba, osvoji vlast, obnašao nezanemarivu funkciju u kartelu Ninoslava Pavića. Od 2005. do 2007. godine Ostojić je bio član Uprave Slobodne Dalmacije, a u kolovozu 2007. godine imenovan je za direktora investicije i izgradnje kompleksa splitske dnevne novine u Dugopolju, što je, po mnogim, ključni potez koji će dokrajčiti Slobodnu.

Lupiga.Com