Pukanić angažirao agenta-pedofila da prati SDP-ovca Ranka Ostojića?

Ivan Kegelj

12. listopada 2007.

Pukanić angažirao agenta-pedofila da prati SDP-ovca Ranka Ostojića?

Prošlog mjeseca policija je zbog pedofilije uhitila umirovljenog obavještajca Dragu Bašića. Nagovarao je djecu da mu MMS-om i SMS-om šalju poruke eksplicitnog seksualnog sadržaja. Pretraga Bašićeve kuće, međutim, pokazala je da crni žbir umirovljeničke dane nije kratio samo pedofilijom. Nađene su fotografije i brižno prikupljani materijali o državnom odvjetniku Bajiću i Ranku Ostojiću, najizglednijem SDP-ovom kandidatu za mjesto ministra policije. Istražitelji sumnjaju

Policijski istražitelji sumnjaju, dakle, da je netko od Bašića naručio uhođenje ponajprije bivšeg ravnatelja policije Ranka Ostojića. Sadržaj fotografija, naime, otkriva da je umirovljeni žbir - pedofil izvjesno vrijeme slijedio svoju metu. Izlist poziva s njegovog mobitela, pak, pokazao je da je Bašić redovito komunicirao s osobama u posjedu mobitela registriranog na tjednik 'Nacional'. Budući da su vlasnik 'Nacionala' Ivo Pukanić i SDP-ov čovjek Ranko Ostojić već duže vrijeme u ozbiljnoj zavadi, policija je jednostavno bila primorana u obzir uzeti i mogućnost da je pedofila Bašića angažirao gorespomenuti bard hrvatskog novinarstva.

Što se samog Bašića tiče, on je pred istražnom sutkinjom bjelovarskog suda priznao da je od djece u starosti osam, 11, 12 i 16 godina tražio da mu šalju fotografije intimnih dijelova svoga tijela, kako bi uz pomoć junačke desnice imao nad čim upražnjavati svoju pohotu. U priopćenju nakon uhićenja policija je uredno informirala javnost o Bašićevim nedjelima, starosti njegovih žrtava i drugim pikantnim detaljima kojima javnost naprosto ne može odoljeti. Pozabili su pri tom izvijestiti i o maloj špijunskoj radinosti agenta Bašića te o desecima dokumenata s oznakom tajnosti koje je nekadašnji žbir SIS-a navukao u svoj brlog.

O Pukijevom i Ostojićevom odnosu na ovom mjestu nećemo napisati more rečenica, koje njihova ljubav nesumnjivo zaslužuje. Dovoljno je reći da su se upravo danas ova dvojica susrela na Općinskom sudu, gdje Puki pokušava dokazati da ga je Ostojić oklevetao. Vlasnik 'Nacionala' uistinu se našao u nezgodnoj poziciji. Izgledni kandidat za ministra policije dostojan je protivnik i velika Pukijeva briga. Može li to uistinu biti dovoljno da Pukanić posegne za umirovljenim obavještajcima? Treba li Pukiju materijal koji će kompromitirati Ostojića ili se novinarski bard nema za što brinuti? Pitanje dana, dakle, glasi: Spava li Pukanić mirno?