Ne propustiti!

iksx@lupiga.com

30. siječnja 2004.

Ne propustiti!

Prije gotovo godinu dana, 30. travnja 2002. godine odvažni, zgodni i talentirani reporterski tim Lupige vas je proveo zagrebačkim noćnim životom. Danas je vrijeme za podsjećanje na tada otkriveni dragulj klupske scene bez kojeg mnogi studenti obaju spolova ne bi upoznali cjenovno prihvatljivu zabavu, a niti bi upoznali budućeg partnera

Tvrdili smo te i dalje tvrdimo kako onaj tko nije osjetio znoj i zvukove klupske večeri groodanje@kset ima ozbiljnu rupu u spoznaji o zagrebačkoj klupskoj zabavi. A kako smo tada među prvima prepoznali potencijal groodanja, te na njega upozorili i tamo utukli nekoliko plaća i više vremena nego Mesić na Pantovčaku, pozivamo vas da nam se i u subotu pridružite.

Pogotovo jer postoji realna mogućnost da KSET, klub za koji tvrdimo da je u kulturnom pogledu za ovaj grad napravio više nego li HNK i Lisinski zajedno (i to ne samo zbog jeftine pive), zaslugom vrle nove vlasti zauvijek zatvori svoja vrata. Ovo je događaj koji ne bi trebali propustiti. Dakle …

John B spada u mlađe predstavnike new school drum'n'bassa i u svega je par godina stvaranja jungle/drum'n'bassa zadivio svojom diskografijom. Kako riječi ponekada nisu dovoljne, prenosimo vam promo sa stranice groodanje.com:

"Sa listom kredita koja se cita kao who is who in hardcore (Formation, New identity, Shoebox, Grooverider1s Prototype imprint) John B se u prvoj petoljetci istaknuo kao proizvodjac kvalitetnih glazbenih d'n'b brojeva koji koriste elemente jazza i funka, electro i techno, i hard- i tech- i svega drugog.
No, nama postaje zanimljiv dosta kasnije; kada je krajem 2002. izdao Brainstorm, mix CD njegovih stvari i remixeva; electra & synthpopa,breakbeat and drum & bassa,(pa i malo trancea) u kojem je nevjerojatnim spojem fanaticni ljubitelj 80tih pomaknuo sve dotadasnje granice.
Jer dok su elektroclasheri tek ucili ici na wc, John B je vec otrao guzu New Wave-om. Dok se #oni# oslanjaju na stedljivo programiranje drum machina, za autenticni okus neona 80tih, Bi se koncentrira na arpeggio synth melodije koje zvuce kao da su iz klasicne arkadne igre.
Nikad nitko prije nije trpao dramendbejs u 3Lektro i okretao nas u svim smjerovima kao sto to radi JOhn.Bi. Inovativna mjesavina retro futuristickog sounda, electro punk drum & bass, kako ju je okrstio John, nesto staro i nesto novo, i uvijek jako dobro (ukratko elektro drumba trash pop shit fun), sve to je John B."


i vjerujte, istina je.