Novice kod formulaša!

Grrrr...

30. srpnja 2003.

Novice kod formulaša!

Barrichello zaista nema sreće te se njegov pobjednički pokal razbio prije nego je napustio Englesku. Todt, šef Ferrarija, je uništio sve Fisichelline nade da bi vozio za Ferrari. Pizzonia je dobio otkaz u Jaguaru. Ron Dennis kaže da bi novi bolid ipak mogao voziti ove sezone, a Schumacher je postao veleposlanik San Marina. I još se bliži utrka u Njemačkoj.

Jedan novinar je rekao da je Barrichello kralj pehova i to se svako nekoliko dokazuje. Naime, nakon utrke krenuo je doma proslaviti svoju pobjedu sa obitelji, a u zračnoj luci je bilo problema i Rubens nije mogao napustiti zračnu luku sve do ponedjeljka ujutro tako da je noć proveo tamo. Ali tu nije kraj. Netko se zaletio u njegovu prtljagu, njegov se pobjednički pokal srušio i razbio! "Jedina stvar koja me održala razumnim tu nedjeljnu noć je sjećanje da sam pobijedio u Engleskoj", rekao je. U Ferrariju su sretni da su uspjeli pobijediti nakon dominacije Williamsa.
Već smo prije spominjali kako je Giancarlo Fisichella izjavio kako bi bio voljan platiti svoje mjesto u Ferrariju. Napokon se oglasio šef Ferrarijeve momčadi Jean Todt: "Mislim da je on dobar vozač. Mi imamo puno vozača pod ugovorima i zašto bismo sad mijenjali vozače." Fisichelli ne pomaže ni činjenica da je on najbolji vozač 2002. godine po izboru samih formulista, njegovih kolega. Očito Todt i Ferrari imaju druge planove i njihov adut je Felipe Massa koji će najvjerojatnije zamijeniti Schumachera. Iako bi cijela Italija voljela vidjeti Talijana za upravljačem Ferrarija. Zasad je najizvjesnije da će Fisichella sljedeće sezone voziti za Sauber Petronas iako ništa nije sigurno jer on spominje imena kao što su BAR, Jaguar i Toyota. Također spominje McLaren i Ferrari, ali kaže da o tim momčadima može tek razmišljati 2005. godine.
Michael Schumacher je postao veleposlanik Republike San Marino. U San Marinu vjeruju kako će mu slava pomoći u diplomatskoj ulozi. Naravno, ovu ulogu će raditi povremeno jer je ipak on vozač Formule 1 koji nema baš slobodnog vremena baš kao nijedan drugi. Schumacher inače često sudjeluje u humanitarnim i sličnim akcijama.
Schumachera je spustio na zemlju Mike Gascoyne, glavni odgovorni za aerodinamiku u Renaultu. Gascoyne ga optužuje za neprofesionalno ponašanje tokom prvog kruga utrke u Velikoj Britaniji kad je izgurao Alonsa na travu. Inače Mike Gascoyne ima i svoju priču. On je jedan od najzaslužnijih za uspjeh Renaulta jer oni imaju najbolju aerodinamiku. A kad u F1 radite nešto dobro brzo ste zamijećeni tako da je Toyota bacila oko na njega. Spominju se ogromne cifre iako u Renaultu opovrgavaju bilo kakav prelazak i tvrde da je Gascoyne 100 % koncentriran na Renault. Sam Gascoyne nije ništa izjavio i to daje prostora za mogućnost da će vjerojatno prijeći u Toyotu. On ima važeći ugovor još dvije godine što u prijevodu znači da će ga Renault dati za velike novce.
Pizzonia više nije vozač Jaguara. Umjesto njega šefovi Jaguara doveli su Justina Wilsona iz Minardija. Pizzoniji su ponudili mjesto test vozača, ali je on zbog iznenadne odluke o svom otkazu tu ponudu odbio. Branio ga je Jackie Stewart koji je rekao da on jednostavno treba više vremena. Vremena nemaju u Jaguaru jer jedino Webber skuplja bodove u momčadi, a oni hoće još. Novopridošli Wilson već traži malo vremena da upozna bolid. Problem će predstavljati njegova košarkaška visina i kako ga ugurati u bolid.
Willi Weber (ne onaj Webber, vozač Jaguara), menadžer Ralfa i Michaela kojeg još zovu g. Dvadeset Posto, želi osigurati Ralfovu karijeru nakon što je to napravio sa Michaelovom. Oni žele da Ralf potpiše ugovor do kraja karijere za Williams. Još samo čekaju odgovor Franka Williamsa.
Ron Dennis daje nade navijačima McLarena izjavivši da bi novi bolid ipak mogao biti u pogonu ove sezone. Revolucionarni MP4-18 je pao dvaput na crash testu i to je najveći razlog ovolikog otezanja. Dennis kaže da je i ovaj sadašnji bolid MP4-17D sposoban za pobjede iako su ove sezone pobijedili samo u prve dvije utrke, Australija za Coultharda, Malezija za Kimija.

Bliži se utrka u Njemačkoj. Redizajnirana staza je izgubila duge pravce kroz šumu i pritom izgubila malo svoje osobnosti. Ali ova nova inačica nudi više prilika za pretjecanje. U Hockenheimu je veoma važan izbor guma. Ako bude toplo vrijeme u prednosti je Michelin, inače su u prednosti Bridgestoneove gume. Također ako bude kiša u prednosti bi trebao biti Bridgestone. Prije je na Hockenheimu bila važna snaga motora i Williams bi bio u prednosti. Sada je važno imati cijeli paket dobrim iako se 65 % vremena vozi punim gasom i to je još uvijek jedna od najbržih staza u kalendaru. Na dijelu staze koji se zove kompleks stadiona vlada gotovo nogometna atmosfera zbog izuzetnog navijanja. Sve ćemo vidjeti kroz koji dan.