Pa zar i na mobitele???

Grrrr...

10. studenog 2004.

Pa zar i na mobitele???

Da, da dragi čitatelji, spam će malo pomalo doći i na zaslone vaših mobitela. Nakon neprekidnog punjenja Vašeg mailboxa, spameri su se dosjetili da bi Vam svoje smeće mogli slati i na mobitele. Najnoviji otkriveni način slanja spama je pomoću famoznih trojanskih konja. Dakle, nastradali smo, pogotovo ako je suditi po mudrim "stručnjacima" naših provajdera

Antivirusni stručnjaci su zapazili novi način slanja spama na mobitele pomoću trojanaca. Sve je počelo u majčici Rusiji gdje se na web stranicama tamošnjih davatelja usluga mobilne telefonije nastanio trojan pod imenom Troj/Delf-HA. Potonji koristi uslugu slanja SMS poruka preko weba da bi slao gore spomenuto smeće.

Nadamo se da je na portalima milog nam VIP-a i dragog ružičastog T-a bolja zaštita. No, kad vidim koji stručnjaci rade u T-u dođe mi da se ponovo zapitam. Pogledajte samo ovu izjavu: "Postoje i takozvani najzloćudniji dialeri koji se naprosto nasele na računalo poput trojanskog konja. Kako imaju u sebi instaliran sat, korisniku se i kad prekine vezu s Internetom i ugasi računalo aktivira sat iz zloćudnog programa. Tako dok korisnik spava, iz ugašenog mu se računala nabijaju skupi impulsi."  Bože budale. Dragi moji to je rekao glasnogovornik T-a Marjan Jurleka. Izjava nema veze ni s čim. Komentar suvišan.
 
Kod nas još nema spama po mobitelima, ali vjerujem da će se uskoro pojaviti. Stoga se uzdamo u naše providere koji moraju zaštititi svoje servere, jer mi sami ne možemo puno toga učiniti.