Peticija za Motovunsku šumu

Rochi

1. srpnja 2006.

Peticija za Motovunsku šumu

U šumi mailova koje dobijamo svaki dan, isfiltriraju se neki koji ne samo da imaju nekog smisla, nego i važnu ulogu. Do mene je došao onaj s pozivom za spašavanje jednog od naših prelijepih kultnih gradića koji svoju slavu zaslužuje prvenstveno svojim prekrasnim krajolikom, a većini je poznat po slavnom filmskom festivalu. Pozivamo Vas da se pridružite peticiji za spas ove prekrasne i neuništene prirode

Sam poziv na potpisivanje peticije dolazi od udruge "Volim Motovun" koja se zalaže za popravak i redovno održavanje ovog gradića, te zaštitu njegovog okoliša od pogubnog razvitka. Motovun je, inače, trenutno okružen vinogradima, maslinicima i voćnjacima.

Zalažu se da povijesni krajolik oko ovog gradića zauvijek takav i ostane. Poziv na potpisivanje peticije objavljujemo u izvornom obliku kakav je objavljen na stranicama udruge:

Molimo Vas pomozite stanovnicima Motovuna i potpišite dolje priloženu peticiju te ovaj mail pošaljite na sve svoje adrese širom svijeta.

Za vašu informaciju - ukoliko to još do sada ne znate:

Prostornim planom predlaže se izgradnja čak 2 golf igrališta od po 18 rupa te preko 200 apartmana u podnožju grada Motovuna.

Ako se takav plan usvoji zauvijek će biti promijenjena prekrasna srednjovjekovna panorama Motovuna i ugrožena čuvena Motovunska šuma širom svijeta poznata po bijelim tartufima.

Više informacija i samo potpisivanje možete pronaći na adresi:

www.volim-motovun.org

Peticija je pokrenuta 21. lipnja, a do trenutka predaje ovog članka potpisalo ju je 4990 osoba iz cijelog svijeta ...