Sanader se javio sms-om i tvrdi da nije u bijegu! Pogledajte za što ga kani optužiti državno odvjetništvo

Ivan Kegelj

9. prosinca 2010.

Sanader se javio sms-om i tvrdi da nije u bijegu! Pogledajte za što ga kani optužiti državno odvjetništvo

S obzirom da je bijeg Ive Sanadera neupitna vijest dana, na ovom mjestu nastavljamo s praćenjem slučaja i donosimo informaciju koja govori za što Glavni državni odvjetnik kani optužiti Ivu Sanadera. Iako svi već pretpostavljate koji krimen se stavlja na Sanaderovu dušu, svakako zavirite u ovu vijest i definitivno doznajte koje kazneno djelo mu se najprije stavlja na teret. Dakle, Bajić će sanadera optužiti za

Najnovije vijesti kažu da se Ivo Sanader SMS porukom javio jednom dnevnom listu i poručio da nije u bijegu. Novinarsko pitanje glasilo je: Jeste li u bijegu? Sanaderov odgovor bio je: Nisam u bijegu, na putu sam, naravno da ću se javiti USKOK-u.

Sad pređimo na stvar:

Glavni državni odvjetnik Mladen Bajić bivšeg premijera Ivu Sanadera kani optužiti za udruživanje radi počinjenja kaznenog djela te zloporabu položaja i ovlasti. Prvo kazneno djelo sastoji se u pljački javnih poduzeća i, dakako, odnosi se na slučaja Fimi-media, marketinške agencije preko koje je isisavan novac iz državnih tvrtki, što ste vjerojatno znali i bez nas.

U procesu protiv Sanadera bit će korišteni iskazi vlasnice Fimi-medije, Nevenke Jurak, kao i njezinog partnera - Sanaderovog prijatelja, donedavnog ravnatelja Carine i bivšeg rizničara Hrvatske demokratske zajednice, Mladena Barišića. Također, bivšeg premijera po svemu sudeći teretio je i cijeli niz privedenih čelnika javnih poduzeća, kao što su Ivan Mravak, ljudi iz Hrvatskih autocesta i drugih državnih tvrtki koje je u minulom razdoblju obrađivao i još uvijek ih obrađuje USKOK.

Upravo Mravak, vjeruje se, USKOK-u je govorio i o Sanaderovoj umiješanosti u HEP-ovu prodaju, ispod svake cijene, povoljne struje tvrtci Dioki. Ti se poslovi odnose na drugo kazneno djelo koje Bajić stavlja na dušu bivšem premijeru uz kojeg su suokrivljeni i sam Mravak, direktor Opskrbe u HEP-u, Ivan Mrljak te Robert Ježić, vlasnik Diokija i riječkog Novog lista te Sanaderov intimus. Navodna šteta po državu – 6,3 milijuna kuna.