Što je novoga?

Ivor Car

25. studenog 2002.

Što je novoga?

Dakle nije da ja to ne bih rado, ali ničega novoga nema, osim anketa koje su konstanta svake nedjelje. Prošlotjedna anketa upozorila nas je kako ksenofobije u Hrvata ima previše i kako će još puno vode proteći Savom, Dravom, Cetinom, Neretvom, Kupom i drugim hrvatskim rijekama, dok se tekstovi u kojima glavnu ulogu igra mržnja ne prestanu pojavljivati na ovoj stranici. Ovotjedna anketa vas pak pita što najviše čitate na Lupigi. Pohvala, pokuda i najava i ovoga tjedna nema, tako da oni željni toga ne trebaju ni klikati na ...

E jest i dosadila ova vijest, odnosno ovaj cijeli serijal "Što je novoga". Jer zamislite kako je glupo svakoga tjedna pisati rezime o događanjima u proteklom tjednu kad događanja na Lupigi jednostavno nema pa nema. A stvarno nema ništa novoga. Nije da vam ja ne bih rekao kada bi kojim pustim slučajem nešto bilo.
No, srećom uvijek su tu prisutne tjedne ankete. Pa tako u prošlotjednoj anketi, u kojoj ste izrekli svoje mišljenje o ksenofobiji u Hrvata, prevladava vaš stav kako je ima i previše. Naime, samo 8 % vas je ustvrdilo kako u Hrvatskoj nema previše ksenofobije. "Pojma nemam" odgovorilo je nekih 28 % sudionika ankete, dok je dakle 64 % "ispitanih" odgovorilo kako u Hrvatskoj ksenofobije ima previše, što je izgleda naša tužna istina. Jasno je kako će se na ovom siteu napisati još mnogo toga o ksenofobiji i njenim družicama, fašizmu i mržnji svakoga oblika.
Ovoga tjedna ispitivat ćemo vas malo o našoj jadnoj i bijednoj straničici. Dakle, pitanje koje vam upućujemo je što najčešće čitate na Lupigi, naravno, pod uvjetom da se nešto za čitati ima. Jesu li to vijesti, kolumne, enciklopedije, vicevi, recenzije kniga i filmova, saznat ćemo za točno tjedan dana. U izbor nećemo staviti putopise, kojih nema jer čini se kako nitko nigdje ne putuje, što je dakako daleko od istine, kao ni Gosta Lupeža koji se usirio zbog čega vam pak možemo javno ponuditi krivca, ali nećemo.

Prošli tjedan smo imali jednu najavu, koja, iako najavljena, nije pohodila Lupigu, pa je zbog toga očekujemo ovoga tjedna! Pohvala nema, pa nema, ne znam šta je s njima, nikako da dođu. Jednom prilikom su se izgubile šetajući šumom i od tada ih uporno nema pa nema. Možda su u šumi naišle na partizane!?! Pokuda kao i uvijek ima masa i izdržat ću još samo ovaj put da ih ne odašaljem u bijeli svijet. Tako da će slijedeći tjedan biti nešto što bi se moglo nazvati vatrometom pokuda. Neka me se čuvaju svi koji imaju bilo kakve veze s ovom stranicom, jer poštediti neću nikoga. Naglašavam da ne primam nikakve ispričnice putem maila! Dakle, do slijedećeg tjedna, pozdrav!