Što je novoga?

Ivor Car

2. prosinca 2002.

Što je novoga?

Novog malo, malo pa ponešto! Završena je anketa i to začuđujućim rezultatima. Zašto tako? Vidjet ćete kada vam predstavim tajne, službene podatke o čitanosti, do sada neviđene od bilo čijih očiju, pa i mojih, a koji su daleko od onoga što nam donosi anketa. Oni koji strahuju kako će se njihovo ime ili nadimak naći u do sada najgoroj verziji podrubrike "pokude", neka strahuju još malo. Dalek je put do ...
Uđosmo u pravi zimski mjesec, i to onaj najljepši, mjesec darivanja, kupovine i neradnih dana, te mjesec u kojem na Lupigi možda i bude nešto novoga. Za sada baš i nema nekih noviteta, pa prema tome pređimo na uobičajeni dio posla i bacimo pogled na netom završenu anketu. Ta anketa dala je u najmanju ruku, čudne rezultate. Naime, prema tim, ponavljam, začuđujućim rezultatima na ovom siteu se najviše čitaju recenzije knjige i to skoro pa uvjerljivo. S druge strane igrice se sasvim malo igraju. To me je ponukalo da potražim pravu istinu, crno na bijelo, zbog čega sam posegnuo za službenom statistikom zvučnog imena Webalizer. Tu sam pronašao svaki, pa i najmanji klik ostvaren na Lupigi i opet se iznenadio.
U toj inače povjerljivoj statistici, stvari su sasvim drugačije. Pa krenimo od igrica, koje su najpopularniji dio ovoga sitea, nadmoćno. Čak 35 % posjetilaca "baci" koju igricu, dok to prema našoj anketi učini tek njih 7%. Najveća nepodudarnost pogodila je recenzije knjiga, koje su prema našoj anketi, ponavljam, apsolutni pobjednik u čitanosti. Rezultat kaže 40%, a pravi broj je daleko ispod toga i iznosi tek 4%, dakle deset puta manje!?!
Kada smo već kod prave statistike spomenimo kakvo je stvarno stanje. Druga rubrika po stvarnoj gledanosti su enciklopedije sa 16%, a zatim vijesti - 13%, kolumne - 11%, filmske recenzije - 7%, recenzije knjiga i vicevi po 4%, galerije 3%, usahli gost lupež i putopisi po 2%. Oni koji su zbrajali ove procente pa im sada fali par komada do sto, te likuju misleći kako se vaš novinar zabrojao, naka znaju da ostatak otpada na forum, andreja koji odgovara, ankete, administraciju, onu užasnu neslužbenu statistiku u donjem desnom kutu i još neke nevidljive stvari.  Eto stvari stoje tako, svidjelo se to meni ili ne, i ne nalazim potrebu to kometirati, držeći se one stare da svatko ima svoje veselje.
Nova anketa našla se u jučerašnjem derbiju, odigranom između dva najveća rivala, Dinama i Hajduka. Naravno, pod uvjetom da se to uopće može nazvati derbijem. No, nećemo vas pitati može li se "to" nazvati derbijem ili ne, već koji klub vam je draži, Hajduk ili Dinamo, uz još neke ponuđene odgovore.
Dolazimo do dijela od kojeg su neki strijepili, ali bezrazložno, jer danas nema najavljenih masovno-žestokih pokuda, ne zato što su se stvari dramatično popravile, već zato što nemam vremena, a iskreno ni volje. Pa možda nešto od toga bude slijedećeg tjedna. Pohvale našem najvećem čitaču - Bozzi, kojeg prošli put zaboravih spomenuti. Najave - nula bodova! Eto toliko .... odoh ja spavat