Što je novoga?

Ivor Car

2. veljače 2004.

Što je novoga?

Ne kasnimo, ali ipak dolazimo s nekoliko rekorda (točnije dva) jer ovaj tjedan je Lupiga obilovala tekstovima (i to, hvala nebu, ne mojima). Zbog toga će sve prštati s pohvalama, iako, ona glavna je rezervirana za momka kojim se trebate ponositi i na kojeg se trebate ugledati, dragi moji Lupeži. U anketi nema pobjednika. Neki misle "Svakako", a neki "Nikako". A koje je ono pitanje bilo? Eh, još najbolje da vam i to kažem

Opet na vrijeme stiže novica "Što je novoga?". Na vrijeme da vas gnjavi sa novostima i nekakvim šatro rezimeom onoga što se proteklog tjedna događalo na Lupigi, iako, ima i onih koji će uživati u pohvali svoga truda, to su takozvani trudbenici. A mnogi su dali dosta toga od sebe, ostavili su frtalj srca na parketu, igrali do zadnjeg daha, o čemu svjedoči 24 ID-a, a veseli da pri tome autor najvećeg broja tekstova napokon nisam ja, već više, manje podjednako 8 Lupeža. To je naš novi rekord, što se tiče brojnosti tekstova. Rekordan je kao i skoro svakoga tjedna i broj posjetitelja. Dana, 28. siječnja Lupigu je posjetilo 2 306 osoba, što je za gotovo 100 posjetitelja više od dosadašnjeg "vrhunca", a predviđam da će već ovoga tjedna rekord biti popravljen.

Prošlotjedna anketa završila je identičnim rezultatom dva glavna oponenta. Pročitah negdje kako je ovo što mi radimo zapravo kontinuirano ispitivanje javnog mišljenja. Zaaamisliteee! Uglavnom oko pitanja "Trebamo li cijene alkohola i cigareta podići na europske razine?" posjetitelji Lupige nisu se mogli usuglasiti. Tako je 46% anketiranih na postavljeno pitanje odgovorilo "Svakako", a 46% "Nikako". Onih 8% "Pojma nema". Teško je to pitanje bilo. Pitanje u kojem svatko ima svoje argumente i samo se nadam da pri odabiru odgovora nisu mislili samo na svoju guzicu.

Ovotjedna anketa opet je ozbiljna. Šta ćete kada nemamo duha i pameti. Završilo je Europsko prvenstvo za rukometaše koje je Hrvatima u duši, srcu, ustima, glavi i po svim ostalim dijelovima tijela ostavilo gorak okus, bez obzira što je četvrto mjesto ogroman uspjeh. No, tako se osjeća većina Hrvata, jer, kažu, Hrvati su natprosječni sportaši (ublaženi izraz, jer inače kažu Hrvati su najbolji), pa rekoh možda bi bilo dobro da vas priupitam što mislite o tome. Šta je tu je!

Evo sada dijela novice koji očajnički iščekuje iksx. Z(G)nojavom rukom na mišu samo je preskočio sve ove redove iznad ne bi li što prije uvidio kako je pohvalu dobio upravo on. Ako netko nije razumio ili čisto da zvuči zvaničnije: Pohvalu dobiva iksx. Eto, a sada bih pohvalio sve Lupeže koji su ovaj tjedan svojim trudom uljepšali ovu stranicu. Upravo zbog toga teško je pronaći koga pokuditi, ali srećom tu je uvijek Glavonja, spreman na pokudu kao Maks za dom. Zvanično: Pokudu dobiva Edo Maajka - čovjek izgubljen u vremenu. Prošli put najavili smo dvije stvari. Jednu (nova kolumnistica) smo ispunili, dok drugu (putopis iz Sarajeva) nismo. Pa eto, ovom prilikom najavit ćemo taj isti putopis. Do tada budite pozdravljeni.