Sunny Flirt - živuća legenda Velike Britanije

Ivan Kegelj

25. travnja 2003.

Sunny Flirt - živuća legenda Velike Britanije

Evo još jedna vijest o kravici, ali ovaj put bez sexa i sličnih amoralnih primisli. Radi se o najpopularnijoj kravici u Velikoj Britaniji, koja se zove Sunny Flirt. Sunny je majka, supruga, dobra pionirka i uopće jedna uzorita i divljenja vrijedna krava. Ali nije joj to donijelo popularnost. Da su to kriteriji po kojima se postaje slavan mnoga kravica bila bi popularna. Odgovor na pitanje zbog čega je Sunny broj jedan među kravama i zašto se našla u našem fokusu ostavljamo za

Jednostavno je kao grah. Zato jer daje najviše mlijeka. Naša Sunny Flirt, naime, osvojila je nagradu za najbolju muzaru u Velikoj Britaniji. Dnevno njezin vlasnik iz njenog vimena izmuze 32 litre mlijeka. Druge krave njezine pasmine - Holstein - nisu joj ni do koljena jer daju gotovo deset litara mlijeka manje. Vlasnik naše mlijekorodne junakinje - tvrtka Genus inc. - smatra da je nagrada Neovisne nacionalne udruge mljekara pokazatelj vrijednosti sjemena bikova koje Kenus inc. proizvodi.
A da Sunny Flirt nije obična kravetina govori i činjenica da je ona majka Machomana, najboljeg bika u posjedu spomenute tvrtke. Sunnyn sin, ljudi moji, daje 120.000 doza sjemena godišnje. A godina ima samo 365 dana - pa vi računajte.
- Za uspjeh je uvijek potrebno dvoje i morate spojiti vrhunskog bika i podjednako dobru kravu da bi dobili super-bika kao što je Machoman, hvalio je predstavnik tvrtke - stanoviti Wood - novinarima svoju kravicu i njezinog sina. Svaka ti dala vrijedni Machomane! A evala i Sunčice, svaki ti bik na raspolaganju bio. Još da umjesto fekalija izbacuje mlijeko u prahu.... Kakva bi to tek krava bila!