Tko ima, a tko nema talent i poštenje i kakav je drugi problem

Mladen Barbarić

13. lipnja 2007.

Tko ima, a tko nema talent i poštenje i kakav je drugi problem

O općem ludilu koje nas očekuje ove jeseni na državnim izborima još ne možemo suditi. Ipak uvjeren sam da će nam s novinama dijeliti programe različitih opcija. S plakata će nas promatrati sve pošteni, fejsliftani, europeizirani, fotošopirani i općenito kvalitetni, rada željni ljudi. Do tada, pročitajte što u suludom razgovoru, o poštenju i kvaliteti, misli jedan od najdugovječnijih hrvatskih selebritija

Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza komentira izbor Igora Štimca na mjesto Predsjednika udruge prvoligaša ... Za one koji manje poznaju nogomet ili kako se to ponekad zvalo, fudbal, Udruga prvoligaša je jedno fiktivno mjesto odakle se fino da kontrolirati talentirane robove koje se jeftino vozi po gepecima, prodaje po “ligama petice”, nameće trenerima i od kojih se općenito solidno zarađuje.
 
Da se vratimo na temu. Građanin Igor Štimac je izabran za predsjednika Udruge i kao takav ima određene ovlasti, prava na veto i nametanje svoje volje da ne bi pomislili i interesa. Ta Udruga je u određenoj, sram me bilo nemam pojma kakvoj, vezi s Hrvatskim nogometnim savezom. Ako nije u formalnoj, onda bar u mentalnoj vezi s tim krovnim nogometnofudbalskim udruženjem kojemu je na čelu građanin Vlatko Marković.

Evo što on misli o izboru bivšeg internacionalca i domoljuba koji se proslavio izjavom da bi se, ukoliko do njega dođe, odmah dobrovoljno javio u prvi rat na ovim prostorima, (u zagradama komentar Osupnutog mene):
 
"Nije bilo nikakvih nepravilnosti u izboru, (zašto opravdanje, zar je netko očekivao nepravilnosti?) stoga ne vidim zašto Štimac ne bi bio predsjednik (zar postoji razlog zbog kojeg Igor Štimac ne bi bio predsjednik bilo čega, pa makar i ...)  Udruge prvoligaša. Na neki način je to sasvim normalno (zar to znači da je na neki drugi način to posve nenormalno?). No, dabome da se radi o jednoj zahtjevnoj ulozi (pa jel’ to na neki način znači da Igor Štimac nije sposoban obavljati zahtjevnu ulogu?) koja traži kvalitet (da Štimac nema kvalitet!?!) i poštenje (šta??? Da nema ni poštenje???). Nakon Damira Vrbanovića neće biti jednostavno snaći se u njoj (ovo mi "na neki način” djeluje kao da je Vrbanović u Udruzi ostavio potpuni kaos jer, kao ni Štimac, nije dorastao zahtjevnoj ulozi koja traži kvalitet i poštenje). Ima jedan drugi problem, (pazi, ima drugi problem. To valjda znači da je priznao ovaj prvi sa nesposobnim, nekvalitetnim, nepoštenim Vrbanovićem i Štimcem???) a on se zove financiranje klubova. Čim su novci u pitanju, nastaju problemi." (I šta o svemu da misli jedan građanin Hrvat, jebač ježu, ispijač ježu i promatrač derbija?)


Glavna lica:

Igor Štimac; fudbaler, nogometaš, internacionalac, trener, predsjednik kluba, gazda kladionice, suvlasnik čovjeka Darija Srne i stariji brat vlasnika agencije za eksport/import igrača. Nikada mu nije dokazano, no svojedobno je sumnjičen za poticanje, financiranje i odabir bombi postavljanih pod tzv, “srpske kuće” i birtije po Splitu, te za šamaranje nogometnih sudaca po tunelima stadiona i cipelarenje igrača protivničkih momčadi. Ovo posljednje je poricao dok nije izašla videosnimka tuče u tunelu poljudskog stadiona nakon utakmice Hajduk – Mallorca.


Vladimir Marković; predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza, o sebi govori u trećem licu, nazivajući se punim imenom i prezimenom, sumnjičilo ga se, a navodno se i u više navrata dokazalo da jednostavno voli pričati gluposti. Neki ga zovu budalom iz Bugojna.


U tekstu su korišteni dijelovi intervjua s Vlatkom Markovićem objavljen na Indexu, nakon inauguracije Igora Štimca u Rusanovoj.