U Kninu viđen NLO

Ivor Car

28. travnja 2007.

U Kninu viđen NLO

Čak se punih deset minuta jučer, kružeći nad Kninom, zadržao neidentificirani leteći objekt, tvrdi nekoliko očevidaca, od kojih je jedan svojim mobitelom čak i uspio snimiti neznanu nebesku spodobu - leteći tanjur. Navodno je viđeni NLO, žute boje, zapravo zelenkast, baš kao i onaj "Đurin nepoznati leteći objekat", samo za razliku od verzije Nadrealista, ovaj ipak nije bio i crven. Ista "stvar" viđena je i iznad La Manchea

Kninjanin Damir Đuretić, ponosni je vlasnik snimke na kojoj se vidi nepoznati izvor svjetlosti - navodni NLO. Kaže kako je svjetlost, za koju je mislio da je "nešto veća zvijezda", ugledao točno u 3.31 sati, dok je "tog dana obavljao najnormalnije funkcije", vraćajući se kući s noćnog izlaska. Na njegovo "opšto iznenađenje", u vidokrugu mu se, dakle, pojavio leteći tanjur, koji se izgubio tek nakon deset minuta levitiranja, što je bilo i više nego dovoljno da Đuretić svojim "Sony Ericssonom" snimi spodobu.

- Nisam mogao vjerovati svojim očima. U početku nisam mislio da je to NLO, jer zapravo ne vjerujem u takve stvari, ali sada više nisam tako siguran, izjavio je očevidac Đuretić. Ista izjava neizbježno je podsjetila na skeč Nadrealista u kojem Đuro kao pilot prepričava svoj susret s NLO-om. Tako je i Đuretić (čak ga i prezime pomalo povezuje s legendarnim Nadrealistom), rekao da je nebesko tijelo bilo žuto, zapravo žuto sa zelenim tragovima te napomenuo kako ga je najviše začudilo to što je "zvijezda" mijenjala svoj oblik - čas je bila ovalna, a čas okrugla.

Navodno je identičan objekt primijećen istoga dana u poslijepodnevnim satima iznad kanala La Manche, a njegovu pojavu prijavila su dvojica iskusnih britanskih pilota, na dva različita leta. Jedan od pilota dao je potpuno identičan opis kao i rečeni Kninjanin - objekt je bio žut sa zelenim tragovima, uz dodatak kako procjenjuje da je "stvar" veličine Boeinga 737. Kažu kako se NLO tamo zadržao cijelih devet minuta, a u želji da mu se približi i vidi o čemu je uistinu riječ, pilota je spriječila samo briga za sigurnost putnika.

Ovo je, ne sumnjate, izvrsna prilika da vas podsjetimo na gore spomenuti skeč Nadrealista, kojeg donosimo u nastavku ...