Vroom u Hrvatskoj

Ivor Car

11. kolovoza 2006.

Vroom u Hrvatskoj

Nakon što je koncem svibnja nastupio u zagrebačkom Ksetu, čudesni beogradski bend "Vroom" ovoga će mjeseca zasvirati i u još par hrvatskih gradova. Za one koji ne znaju riječ je o skupini koja se proslavila kazališnom muzikom i čiji se repertoar nikako ne može strpati u neki od znanih nam kalupa. Naime, njihov posljednji album poprilično je inovativan i jedinstven, barem za ovdašnje glazbeno tržište

Koncertnoj promociji posljednjeg albuma "Vrooma" nazvanog "Evolucija", tako će 24. kolovoza u klubu "Palach" moći prisustvovati Riječani, dok će dan kasnije bend oduševiti i Labin ("Art express"), te potom 26. kolovoza i Pulu u legendarnom "Uljaniku".

Za one koji ne znaju riječ je o beogradskom bendu koji postoji još od 1997. godine i čiju je muziku teško strpati u neki od ponuđenih kalupa, ali jasno je da se radi o nečemu jedinstvenom i inventivnom, što se tiče muzike na ovim prostorima. "Evolucija" je njihov četvrti album, ali uvjerljivo najzapaženiji, što su primjerice mogli primijetiti posjetitelji ovogodišnjeg filmskog festivala u Velikom Taboru gdje je nakon projekcija svaku večer starim dvorcem odjekivao upravo zvuk "Evolucije".

Radi se o poprilično angažiranim tekstovima koje u eter "iznosi" pjevačica Vanja Milinković, dok je frontmen benda Marko Grubić postao poznat kao jedan od ključnih ljudi kazališne trupe "Torpedo" za čije predstave je skladao muziku. U svakom slučaju, da budemo što kraći, ne propustite "Vroom" u Hrvatskoj jer tko zna kad će nam se opet vratiti.