ZNANSTVENICA SVJETSKOG GLASA: Karolina Vidović Krišto podebljala šanse da se nađe u društvu Keruma i Marijane Petir

Ante Radić

6. lipnja 2013.

ZNANSTVENICA SVJETSKOG GLASA: Karolina Vidović Krišto podebljala šanse da se nađe u društvu Keruma i Marijane Petir

„Zadnjih 5 mjeseci došla sam do mnogih podataka, mahom javno prešućenih. Jedan od njih je: više od 85% pedofila su - homoseksualci!“, pojadala se Karolina Vidović Krišto i tako podebljala šanse da ovu godinu osvoji prestižnu nagradu za homofoba/homofobkinju godine, usprkos tome što konkurencija nije nimalo loša. uz Vidović Krišto među pet kandidata našli su se i pomoćni zagrebački biskup Valentin Pozaić, profesor sa zadarskog sveučilišta Ivan Poljaković, teolog Adalbert Rebić i presvijetli kardinal Josip Bozanić

Naravno, Karolina Vidović Krišto nije pojasnila znanstveni postupak kojim je došla do podataka i izvukla zaključak, ali ne treba sumnjati da će tu informaciju mnogi uzeti zdravo za gotovo i upotrebljavati je u raspravama po internetskim bespućima. Svoje znanstveno dostignuće Vidović Krišto, na razini jednako (ne)znanstvenih i jednako proizvoljnih „istraživanja“ da su pedofili uglavnom svećenici, podijelila je na Facebook grupi podrške samoj sebi, vjerojatno ogorčena što se našla u izboru za homofoba/homofobkinju godine.


Ugledna hrvatska znanstvenica sa svjetskim postignućima (FOTO: Novi list)

Naime, ovih je dana Zagreb Pride izvijestio kako je krenulo glasanje za homofobe godine, a uz Vidović Krišto među pet kandidata našli su se i pomoćni zagrebački biskup Valentin Pozaić, profesor sa zadarskog sveučilišta Ivan Poljaković, teolog Adalbert Rebić i presvijetli kardinal Josip Bozanić.

„Sve je počelo na Kaptolu i pozivima na oluju koja će otpuhati sve što koristi slobodnu volju i razum. Njihova zapovijed pretvorila se potom u političku akciju koju su pokrenule razne ognjištarske udruge i strančice dijeleći hrvatske građane na domaće i goste, obitelji i pedere, vrijedne i bezvrijedne, ispravne i neispravne, normalne i bolesne“, objašnjavaju sa Zagreb Pridea gdje su i organizirani izbori. Netko od petero kandidata naći će se u društvu Željka Keruma i Marijane Petir koji su pomeli konkurenciju u ranijim izborima.

Uz ovaj, istovremeno se na istom mjestu održava izbor za homofrendove/homofrendice godine, a u toj su se konkurenciji našli kolumnistica Novog lista Sanja Modrić, frontmen Hladnog piva Mile Kekin, riječki gradonačelnik Vojko Obersnel, dekan zagrebačkog Fakulteta političkih znanosti Nenad Zakošek te kazališni redatelj Oliver Frljić. Osim toga Organizacijski odbor Povorke ponosa Zagreb Pride 2013. odabrao je i LGBTIQ osobu godine, a tko je ona javnosti će biti poznato tek na dan povorke 15. lipnja kada će joj se uručiti svečana lenta. A evo i kako su organizatori predstavili kandidate …

HOMOFOB 2013


VALENTIN POZAIĆ

Desna ruka Josipa Bozanića. Čovjek koji je, čini se, izumio sve današnje talibanske aktiviste. On te nekoć „zločeste“ kvartovske dečke pretvara u sektaške fanatike koji svakih par mjeseci osnivaju neke nove udruge koje se nečemu protive. Pozaić je Vladimir Šeks kaptolske elite. On dogmu pretvara u doktrinu (laički: ideologiju i politiku), crkveno drži u svojim rukama i upravlja njezinim institucijama kao i njezinim političkim inkarnacijama. U prvom mjesecu ove godine pozvao je na novi rat kojom će demokratski poredak pretvoriti u katoličku džamahiriju. U takvoj katoličkoj džamahiriji slika obitelj izgleda kao s logotipa inicijative "U ime obitelji": pokradena vizualna ideja židovskih obitelji Los Angelesa, samo na njihovom rješenju žena ima dužu haljinu, manju glavu i rijetko izlazi iz kuhinje.

KAROLINA VIDOVIĆ KRIŠTO

Ova bivša urednica emisije „Slike Hrvatske“ na HRT-u uključila se u histeričnu antihomoseksualnu kampanju tako što je u eter nacionalne TV kuće pustila propagandni prilog „Pedofilija kao temelj spolnog odgoja?“. Pokazalo se da se zaista radi o propagandnoj i neobjektivnoj emisiji koja nema veze s novinarstvom već se zloupotrebljava za radikalni aktivizam. Naravno, dijelovi tog priloga su sadržavali snimke filma za koje HTV nije imao osigurana autorska prava. A znate kako već ide – tko krade, taj, valjda, i laže.

HRT je taj prilog iskoristio da napokon ukine tu ionako morbidnu emisiju te joj je uručio pedalu, no tek tada se Krišto uzvinula u zvjezdano homofobno nebo. U pomoć iz Amerike joj je najprije pohitala stanovita pseudoznanstvenica Judth Reisman koja je homofobnim aktivizmom Hrvatsku terorizirala još tjednima. Nakon toga Krišto je nagrađena nekom bizarnom nagradom jer je „pozitivan uzor za mlade generacije Hrvata koji moraju odlučiti kojim putem će krenuti i kako biti aktivni u definiranju i razvijanju budućeg hrvatskog identiteta kao demokratskog društva.“ Stoga, nagradite i vi Karolinu Vidović Krišto jednim glasom.

IVAN POLJAKOVIĆ

Baš kao i drugi muškarci i pokoja gospođa iz kuhinje Valentina Pozaića, ovaj profesor španjolskog sa zadarskog sveučilišta pravi je ekspert za homoseksualnost. Osim svojim znamenitim pogledom, profesor je osvojio hrvatsku javnost i suspenzijom sa zadarskog sveučilišta jer je na svojim predavanjima promovirao nadrilječništvo, iznoseći primjere kako se "homoseksualna bolest" može "uspješno liječiti". Stegovni postupak  trajao je tri mjeseca te se profesor Poljaković, odlukom rektora uskoro vratio na posao, i to baš uoči lokalnih izbora na kojima je natjecao za zadarsku gradsku skupštinu. Osvojio je čak 826 glasova

ADALBERT REBIĆ

Mnogi mediji kažu da se radi o zapravo ljudskom licu s kaptolskog dvora. A to ljudsko lice zvuči otprilike ovako: "Propast nam svima slijedi ako dopustimo da se i Hrvatskoj to dogodi, premda mi se čini kako ćemo se teško oduprijeti toj pederskoj uroti pa pogledajte samo o čemu govori film “Svećenikova djeca”, pa to je komunistički pamflet protiv Katoličke crkve. To je dio globalnog pokreta devijantnih seksualnih manjina protiv većine". Ta izjava potakla nas je da se okupimo ove godine pred kaptolskim dvorom kako bi im poručili da ih se ne bojimo i da su zaboravili i izdali onoga čije su riječi dužni živjeti: „ljubi bližnjega svoga“.

JOSIP BOZANIĆ

Prvi među nejednakima, kardinal Josip Bozanić samim time što predvodi kaptolsku elitu odgovoran je za sve njihove postupke. On se javnosti objavljuje samo kada su važna pitanja i kada njegove odluke svi podanici moraju čuti. On je zapovjedno odgovoran što se danas u javnim školama uči da je homoseksualnost nenormalna. On je hijerarhijski odgovoran što "izlječitelji" homoseksualnosti, od Judih Reisman do Richarda Cohena, pohode Hrvatsku. On je taj koji vjernike poziva da potpišu za referendum o braku, da bi poslije, valjda, mogli krstiti svoje dijete ili vjenčati se (u crkvi). On je odgovoran što se crkva razmeće nekretninama i pokretninama, dok su građani sve siromašniji.  On je poprilično zaslužan što generacije školovane u hrvatskim javnim školama nisu mogle naučiti ama baš ništa o ljudskim pravima, dostojanstvu, jednakopravnosti, odgovornom ponašanju, kontracepciji i homoseksualnosti. Kaptol je predvodnik anti-znanstvene, homofobne i seksističke nacionalne kampanje koja je započela prije godinu-dvije s umjetnom oplodnjom, kulminirala zdravstvenim odgojem i završila anti-LGBT referendumskom inicijativom.


HOMOFREND 2013

SANJA MODRIĆ

Ugledna hrvatska novinarka i kolumnistica Novog lista sa stavom iznosi svoje komentare u kojima analizira aktualna politička i društvena zbivanja. Od brojnih tekstova koje za Novi list, od prošlogodišnje Povorke ponosa njih najmanje 20 tiču se LGBT tema, iz Hrvatske ali i svijeta. Ako uzmemo u obzir način i broj LGBT tekstova koje objavljuje i Novi list, a potpisuju Sanjini kolegice i kolege – Ladislav Tomičić, Boris Pavelić, Jasmin Klarić - zasluga koju LGBT zajednica duguje Novom listu i njegovoj urednici višestruka je. Njezine riječi savršeno su opisale i u samoj jednoj rečenici objasnile situaciju u kojoj se Hrvatska i njezini građani/ke trenutno nalaze: „ Kontervativni ekstremisti – kojima je čak i to strašno previše i koji bi homoseksualce najradije vidjeli iza bodljikave žice kampova za preodgoj – smatraju valjda da treba djelovati preventivno, i to desantom na Ustav, po njima nedopustivo liberalan.“

VOJKO OBERSNEL

Gradonačelnik po mjeri LGBT osoba Hrvatske. Riječki gradonačelnik svake godine u sezoni prajdova na svojim brojnim službenim mrežama (ima blog, Twitter, Youtube i FB) podrži LGBTIQ zajednicu. Prije nekoliko godina na otvorenje riječke izložbe o holokaustu nad homoseksualcima u Rijeci došao je zagrnut u zastavu duginih boja, a povodom ovogodišnjeg Međunarodnog dana borbe protiv homofobije i transfobije 17. svibnja bio je prvi hrvatski gradonačelnik koji je sa prozora svog ureda na riječkom Korzu objesio našu duginu zastavu. Da se u Rijeci napokon održi Povorka ponosa, nema sumnje da bi Obi, kako to priliči, bio u prvom redu marša i tako dao podršku svojim LGBT sugrađanima/kama. Živio Obi Riječki!

NENAD ZAKOŠEK

Dekan Fakulteta političkih znanosti ove se godine našao na meti talibanskih misionara jer je stao u zaštitu svojih studenata/ica koje je vrijeđala američka pseudoznanstvenica i homofobna publicistkinja Judith Reisman nazivajući ih komunistima ispranih mozgova. Uoči samog predavanja dotične javno je rekao kako neće tolerirati ni tragove homofobije na svom Fakultetu. I dok su brojni drugi dekani zloupotrebljavali prostor i statut Sveučilišta koji ne dopušta političke aktivnosti na svojem autonomnom području, prof. Zakošek nije dozvolio sakupljačima homofobne peticije štand na Fakultetu.

OLIVER FRLJIĆ

„Ne želim svojim radom davati legitimaciju kazalištu i upravi koji se tako lako povlače pod pritiscima' napisao je u svojem otvorenom pismu upravi dramskog kazališta Gavella koje se odreklo promotivnog plakata studija Cuculić za lezbijsku predstavu „Fine mrtve djevojke“. Skidanje plakata osobno je naredio naš gradonačelnik Milan Bandić koji je, prisjetimo se, pred koju godinu javnosti poručio da bi svoju kćer odgojem spriječio da bude lezbijka. I dok se gradsko kazalište pokorilo političkoj volji gradonačelnika, koji se pak time udvarao jednoj homofobnoj i klerikalnoj udruzi orkestriranoj od biskupske konferencije, jedan je ponosan umjetnik odlučio ostati vjeran sebi te je predstavu „Aleksandra Zec“ o likvidaciji te iste zagrebačke tinejdžerke i njezine obitelji odlučio preseliti u – Rijeku. Mi ponos, odlučnost i hrabrost cijenimo te stoga se nadamo da će redatelj Frljić biti polaskan ovom nominacijom.

MILE KEKIN

„Iako sam i sam dio te heteroseksualne većine, imam dvoje djece, oženjen sam, imam stambeni kredit, odgovaram svim mjerilima „normaliteta“, protiv sam referenduma jer ne želim da jednog dana moja djeca moraju bježati iz ove države jer im nije dozvoljeno da budu drugačiji, da uživaju u drugoj vrsti braka, da idu na kazališne predstave koji nisu po volji svih, da moraju ići na umjetnu oplodnju u inozemstvo. Mislim da je ovo što se događa dio jedne veće bitke koju trebamo izboriti da bi ostali jedno normalno društvo i ne postanemo srednjevjekovno odvratnije mjestašce. Za zatucane. Dođite na Zagreb Pride!“ Ovaj je citat izvadak iz promo spota koji je pjevač Hladnog piva snimio za Zagreb Pride pred samo nekoliko dana i posljednji je pokazatelj (podržao nas je, naime, i na prosvjednom skupu „Ljubi bližnjeg svog“ održanom ispred Katedrale svojim izjavama, ali i prisutstvom) Kekinove podrške našoj brobi za jednakopravnost i neko drugačije i pravednije društvo, kao što sam Mile kaže: ovo je dio jedne veće bitke.

Lupiga.Com