4. KINOKINO: Pripremite se za festival po dječjoj mjeri

KinoKino

1. veljače 2019.

4. KINOKINO: Pripremite se za festival po dječjoj mjeri

Kraj veljače posebno je vrijeme za najmlađe ljubitelje filma jer ih tada očekuje festival skrojen po njihovoj mjeri, Međunarodni filmski festival za djecu KinoKino, gdje se odlazak u kino pretvara u posebno i drugačije iskustvo. Četvrto izdanje festivala održat će se od 20. do 24. veljače u zagrebačkom kinu Europa uz mnoštvo filmova, radionica i raznih događanja za djecu i cijelu obitelj. 

Glavni natjecateljski program donijet će presjek najvažnijih dugometražnih recentnih filmova za djecu iz cijeloga svijeta, dok iz popratnih programa valja izdvojiti selekciju kratkometražnih filmova, poseban program Klasici s gostima unutar kojeg, posebno za ovu priliku, poznate ličnosti iz svijeta kulture biraju svoje omiljene filmove. Tu je i među publikom vrlo popularni program Moj prvi odlazak u kino (MPOK) ‒ blok igranih i animiranih filmova namijenjen mališanima predškolske dobi koji se prvi put susreću s pokretnim slikama na velikom platnu.

KinoKIno
Plakat za novo izdanje ovog sjajnog festivala (ILUSTRACIJA: KiniKino)

Za vrijeme festivala održat će se i niz radionica za djecu kako bi im vrijeme boravka u kinu bilo ispunjeno učenjem i zabavom. Redateljica uspješnog filmskog nastavka o avanturama dječaka Koka "Uzbuna na Zelenom Vrhu" (Zlatna arena za najbolju debitanticu) i članica žirija Čejen Černić održat će radionicu pod nazivom Prvi filmski korak čiji će sudionici dobiti zadatak da osmisle originalnu priču, a rezultat njihovog zajedničkog kreativnog rada bit će prijavljen na natječaj HAVC-a za razvoj scenarija što će možda dovesti i do stvaranja novog dječjeg filma u hrvatskoj kinematografiji.

Kao i prošle godine, održat će se radionica Dizajniramo filmski plakat u suradnji s dizajnericom Andreom Sužnjević iz nagrađivanog studija Šesnić&Turković čiji će produkt biti plakat jednog od filmova iz ovogodišnjeg glavnog natjecateljskog programa festivala. Prijave za radionice su u tijeku, sve detalje istražite na ovom linku.

Lupiga.Com via KinoKino

Naslovna fotografija: KinoKino