KINOKINO: Bogat program trećeg festivalskog dana

KinoKino

22. veljače 2019.

KINOKINO: Bogat program trećeg festivalskog dana

Petak je idealan dan za smijeh pa će ga s puno zabave festival KinoKino i započeti u 11:30 sati u velikoj dvorani kina Europa uz projekciju danske akcijske komedije „Ja sam William“. William je snalažljivi desetogodišnjak kojeg život nije mazio a sad se uz sve svoje probleme mora baviti i onima svog neozbiljnog strica zapalog u kockarske dugove. Stricu je William jedini as u rukavu, a mafija pojma nema s kim ima posla!

Za 13:30 sati zakazana je projekcija svjetskog festivalskog hita za djecu „Zlogonje“ čija će brojna ekipa predvođena redateljem Raškom Miljkovićem pozdraviti publiku prije početka filma, a nakon projekcije uslijedit će razgovor. „Zlogonje“ je već obišao cijeli svijet, u Torontu na prestižnom TIFF KIDS festivalu proglašen je i najboljim filmom, a danas napokon stiže u Zagreb! Jovan ima cerebralnu paralizu i jako malo prijatelja, ali sve se mijenja kad upoznaje Milicu uz koju će njegov život postati prava avantura - dvoje malenih autsajdera zajedno će osloboditi Miličina oca od njegove nove supruge koja je vještica!

U sklopu programa „Produženi boravak“ u 17 sati u dvorani Müller gledamo novo ostvarenje nagrađivane redateljice Dubravke Turić, kratki film „Trešnje“ o odrastanju u konzervativnoj Dalmatinskoj zagori. Kao predložak scenariju poslužila je kratka priča jedne od naših najznačajnijih spisateljica, ujedno i članice ovogodišnjeg KinoKino žirija, Olje Savičević Ivančević. Nakon projekcije dvije autorice otkrit će nam kako je od priče nastao film i koja je tajna za uspješan susret književnosti i filma. Razgovor će moderirati glumica Hrvojka Begović. 

S Berlinalea gdje je friško osvojio posebnu nagradu žirija u 18 sati na veliko platno kina Europa dašak ljeta donijet će „Moje neobično ljeto s Tess“, o neobično zabrinutom dječaku Samu koji jednoga dana na plaži upoznaje neobičnu Tess što će dovesti do neobično sretnog spoja! Tess će predstaviti redatelj Steven Wouterlood i ekipa filma s kojom će mlada publika imati priliku razgovarati nakon projekcije.

Lupiga.Com via KinoKino

Naslovna fotografija: KinoKino