BRISANJE GRANICA: Jedna od najljepših ljubavnih pjesama u sjajnoj izvedbi Bože Vreće i Edina Karamazova

P.V.

15. rujna 2020.

BRISANJE GRANICA: Jedna od najljepših ljubavnih pjesama u sjajnoj izvedbi Bože Vreće i Edina Karamazova

Jedan od najvećih živućih interpretatora sevdaha, Božo Vrećo, i jedan od najpoznatijih svjetskih lutnjista, Edin Karamazov, imaju svoj prvi singl, obradu poznate sevdalinke „Emina“ nastale na tekst slavnog pjesnika Alekse Šantića. Tekst je Šantić napisao prije gotovo 120 godina, a Vrećina i Karamazovljeva interpretacija jedna je od najboljih izvedbi ove sevdalinke. 

Najava je to njihovog albuma „Lachrimae“ na kojem će se naći jedanaest pjesama, redom interpretacija, ali ne i isključivo sevdalinki, jer album je to koji, kako kažu, briše neke poznate granice. 

„Album će zbližiti dalmatinsku, bosanskohercegovačku, makedonsku, tursku i španjolsku pjesmu te izbrisati granice. Božin distinktivan vokal u pratnji lutnje baca potpuno novo svjetlo na ove odavno prepoznate pjesme“, navode o albumu na kojem će se, među ostalim, naći i pjesme „Bor sadila moma Evgenija“, „Ašik osta' na te oči“ i „Što te nema“. Na streaming servisima album će se pojaviti od petka, 18. rujna, dok će se CD u prodaji naći tjedan dana kasnije, po cijeni od 99 kuna. 

Lupiga.Com

Naslovna fotografija: Croatia Records