Bukom protiv rata

Ivan Kegelj

3. travnja 2003.

Bukom protiv rata

Ukoliko se u subotu namjeravate zaputiti u Zagreb preporučujemo vam da u ruksak strpate i kakvu zvečku, bubanj ili nešto što stvara nesnosnu buku. Ako živite u metropoli zaj..... "špicu" i priključite se antiratnim demonstracijama "Bukom protiv rata". Vrijeme održavanja, organizatore i slično naći ćete ovdje

Protest organizira građanska inicijativa "Dosta je ratova", a protestna povorka će bučiti centrom grada. Okupljanje je na Trgu Francuske Republike, a mimohod će krenuti u smjeru veleposlanstva SAD-a na Zrinjevcu točno u pet do dvanaest. Cilj protesta je stvoriti što veću buku, te, koristeći se bubnjevima, zvečkama, trubama, sirenama, ... pokazati svoje neslaganje s
američko-britanskim napadom na Irak. Ovaj marš organiziran je na zahtjev brojnih građana koji žele izraziti neslaganje s ratom i politikom hrvatske Vlade prema napadu na Irak.
- Hrvatska Vlada ni nakon prvog antiratnog prosvjeda i velikog broja potpisa na peticiji nije povukla svoj potpis s izjave zemalja Vilniuske skupine, kao ni dozvolu SAD-u za korištenje hrvatskog zračnog prostora, objašnjavaju organizatori marša.
Na ulicama očekuju oko 10 tisuća demonstranata.
Ova vijest jeste napisana neozbiljno, ali u pitanju je ozbiljna stvar, jer nepotreban rat definitivno nije zajebancija. Iako je prosječan, Lupež je po prirodi defanzivac koji nikad ne trči u prve redove. Najtoplije preporučujemo ove demonstracije. Jer, sila Boga ne moli, a Lupež silu ne voli!