Evanđeljem protiv "pederluka"

Ivan Kegelj

27. lipnja 2003.

Evanđeljem protiv "pederluka"

U debeloj hladovini parka Zrinjevac u Zagrebu, sutra (subota 28. lipnja) će se održati drugi po redu "Gay pride", godišnji skup homoseksualaca, zbog kojeg će mnogima udariti pjena na usta. Pjena se ove godine pojavila i tamo gdje ne bi trebala – na ustima ljudi koji bi trebali biti predodređeni za širenje snošljivosti i tolerancije u društvu. O kome je riječ? Vjerovali ili ne o "evanđeoskim zajednicama", koje smo prigodno i iz razumljivih razloga stavili pod navodnike.
Pripadnici Evanđeoske crkve i Kršćanskog centra "Riječ života" najavili su protest protiv Gay pridea, koji bi se trebao održati danas ispred zgrade Gradskog poglavarstva. Tako će se na istom poslu sutra naći "evanđelisti", skinheadsi, bijesni zabadači nosa u tuđa posla i mrzitelji "tople braće i sestara".
- Želimo ukazati na opasnosti homoseksualizma i nemoralnosti za pojedinca i društvo, rekli su "evanđelisti" pri tom prigodno pozabivši dvije najljepše rečenice evanđelja "ljubi bližnjeg svog" i "neka prvi baci kamen onaj koji je bez grijeha".
Odgovorio im je predsjednik udruge "Iskorak" Dorino Manzin, koji je, by the way, prije nekoliko godina redovito posjećivao curu u studentskom domu "Moša", a kasnije otkrio svoju drugu stranu.
- Zahvaljujem toploj evanđeoskoj braći što nam rade besplatnu reklamu, šaljem im veliki poljubac i pozivam ih da nam se priključe u subotu na skupu.     
I tako, teče još jedan zagrebački dan, lijep, zelen i vruć, nestrpljiv u iščekivanju sutrašnje parade homoseksualaca, uz koju će se neizostavno dogoditi i parada psovki, uvreda i netrpeljivosti.
Lupiga ostaje po strani jer ga ne jebe tko koga jebe.
I jedna poruka za mrzitelje koje smo spomenuli u ovoj novici. Osiguranje će biti više nego ozbiljno, skup će odvijati pod video nadzorom, pa razmislite treba li vam kaznena ili prekršajna prijava zbog parade koju prezirete.
Ali nećete nas poslušati, već se dobro poznajemo. Mržnja je slijepa i ima mali kvocijent inteligencije.