Glupost je neuništiva: Definicija "zdravog belog čoveka"

Ivor Car

9. travnja 2007.

Glupost je neuništiva: Definicija "zdravog belog čoveka"

Moram priznati da već dugo nisam naišao na veće sranje. Naime, grupica idiota sklupčanih pod skute međunarodne organizacije za očuvanje bijele rase, stupidnog imena "Stormfront", svakodnevno zagađuje internetsku okolinu ostavljajući svoje tragove na podforumu Stormfront Srbija, kamo ne biste vjerovali, zalazi i podosta Hrvata, što je čisti dokaz da glupost nema granica. O kakvoj gamadi je riječ najbolje ćete shvatiti ako kliknete na

Znam da sam ovom novicom dotičnoj grupici idiota napravio svojevrsnu reklamu, a sudeći po komentarima nekolicine Lupiginih posjetitelja koji se već godinama provlače po našem sajtu, vjerujem da smo im priskrbili i dvojicu, trojicu članova, za koje je i bolje da više ne dolaze ovdje. Međutim, na ljudsku glupost nikada nije na odmet upozoriti, a kolika je razina gluposti kod forumaša na dotičnom webu, može se vidjeti već kada se pročitaju pravila tog podforuma. Tako u samom uvodu stoji, da "Anti Srpski stavovi, komentari, privatne poruke, poruke u reputacionom sistemu, avatari, nickovi, potpisi ili adrese anti srpskih internet sajtova u user profilu" nisu dozvoljeni, a potom se naglašava kako je "Jevrejima i pripadnicima muslimanske veroispovesti strogo zabranjeno da učestvuju u raspravama na forumu. Ovo važi i za Cigane, narkomane, homoseksualce i sve one koji se ne uklapaju u definiciju zdravog belog čoveka.".

No, to ni izbliza nije sve, jer kako navodi moderator foruma, stanoviti Omarska (već svojim nickom ovaj idiot (nemam druge riječi) veliča zloglasni konclogor "Omarska" u kojem je mučeno muslimansko i hrvatsko stanovništvo), strogo je zabranjeno i "glorifikovanje ili opravdavanje zločina počinjenih protiv Srba", "omalovažavanje srpske vojske u bivšim ratovima", "objavljivanje jevrejske, ustaške, muslimanske, šiptarske propagande ili linkova" te "odricanje od srpskih teritorija ili zastupanja stavova NVO", ali i "sažaljevanje nad eventualnim žrtvama navodnih zločina", pod "navodnim" se dakako misli na srpske zločine, u čije postojanje se moderator zasigurno uvjerio s obzirom da je stacioniran u Bosni i Hercegovini. Međutim, kako bi bio što veći Srbin, pravila foruma sastavio je na ekavici, doduše ne ćirilicom, dok svoje postove ostavlja na čistoj ijekavici.

Isti taj Omarska ispod svakog svog posta postavio je i sličicu na kojoj je ime logora napisano pola na ćirilici, a pola na latinici, s neizbježnim simbolom skinheadsa u slovu O. U istoj sličici u grb s dvoglavim orlom postavio je i kukasti križ te fotografije dvojice zločinaca, koji ne zaslužuju niti da im se ime spomene. Da stvar bude ridikuloznija i posvjedoči o tome da glupost nema granica, na taj forum dolazi popriličan broj posjetitelja iz Hrvatske, koja hvala nebu, na Stormfrontu nema svoj podforum, kao što ga imaju Italja, Nizozemska, Velika Britanija, Španjolska, Irska, Australija i Novi Zeland, skandinavske zemlje, Rusija i Južnoafrička republika. Zanimljivo je kako su najaktivniji Amerikanci, kao i činjenica da Njemačka nema svoj podforum. No, svakako je najzanimljivije to što taj forum uopće postoji i što ga nijedno nadležno tijelo jednostavno nije izbrisalo s internetske mape, jer mjesto na kojem se širi mržnja nikako ne bi trebalo postojati. Stoga još jednom umoljavam sve Lupigine posjetitelje svih nacija da nas nikada više ne otvore ukoliko se u bilo čemu slažu s onim što navedena grupica idiota propagira.