GOVOR HRVATSKOG MAGISTRA PRAVA: Polupismeni revolucionar Željko Sačić

Ivan Kegelj

28. veljače 2011.

GOVOR HRVATSKOG MAGISTRA PRAVA: Polupismeni revolucionar Željko Sačić

Željko Sačić, čovjek koji je u subotu predvodio braniteljske prosvjede, ima diplomu magistra prava. Na ovom mjestu pogledajte integralni tekst govora ovog hrvatskog intelektualca. U njegovoj argumentaciji ne može se naći ni traga pravnoj znanosti, a razina pismenosti koju je pokazao primjerenija je lošijem srednjoškolcu, nego magistru. Ovaj govor reći će vam sve o razini znanja kojeg hrvatska učilišta pružaju svojim polaznicima. Napominjemo, Pravni fakultet jedan je od elitnih fakulteta Zagrebačkog sveučilišta

Željko Sačić

U posjedu smo, dakle, govora magistra prava Željka Sačića. Ne ulazeći u njegov sadržaj, želimo vam ukazati na iznimno nisku razinu pismenosti, koja daje na znanje da magistarsku diplomu u Hrvatskoj čovjek može zaslužiti čak i ako je polupismen. Sačić očevidno ne zna pravilno koristiti interpunkcijske znakove, niti u pisanju razlikuje č i ć. Elem, da ne gnjavimo, uvjeriti se sami kakve intelektualne titane stvaraju visoka hrvatska učilišta.   

    

Govor na prosvjedu potpore hrvatskim braniteljima

Trgu bana J.Jelačića,subota,26.02.2011.godine

- gospodo marginalizirani, kriminalizirani i oblačeni hrvatski branitelji, sjetimo dana ponosa i slave...  ....pozdrav Domovini!!!!!

- sa tim gromkim  pozdravom digli smo jato gorskih tića.digli smo  jato sokolova,..u svima nama opet je zakucalo hrabro srce  hrvatskog lava,. Taj pozdrav govori da nema podjela među hrvatskim braniteljima. Na drugoj strani samo su dobro ugojeni malbrojni Gospodski Kastori,a mi  ovdje smo sa „kičmom ko britva“,kao to simolično istiće naš pjesnički velikan S.S.Kranjčević.

- klanjam se hrvatskim braniteljima, hrabrim, časnim i odlučnim suborcima, dragim prijateljima, svim sudionicima ovog veličanstvenog, dostojanstvenog i mirnog skupa, kao svim gostima, a posebni pozdrav upućujemo obespravljenim, radnicima, seljacima, ribarima, koji su i danas sa nama, kako bi se sloidarizirali sa obitelji Tihomira Purde, Veljka Marića, ali i sa svim kriminaliziranim i  zatočenim hrvatskim braniteljima, koji su utamničeni kako u hrvatskim tako i u izvanhrvatskim zatvorima.

Mnogoštovani!

Okupili smo se ovdje da još jednom,svi zajedno, urbi et orbi, damo do znanja čitavom hrvatskom narodu, svim građanim Republike Hrvatske i našoj aktualnoj Vladi, i svim međunarodnim čimbenicima, kako bi mi postupili u nečasnoj dilemi koju je postavio još uvijek aktualni ministar pravosuđa Bošnjaković,riječima –birajte EU ili Purda!!!

Nek znaju svi u Hrvatskoj i izvan Hrvatske ..  Svi mi bi uvijek izabrali Purdu!!!!!

Gospodin Tihomir Purda, naš  brat, nevin čovjek, vukovarski mučenik, vukovarski heroj, logoraš srbijanskih koncentacijskih logora već davno je mogao biti na slobodi u krugu svojih najmilijih, ali zbog Bajićeve i Bošnjakovićeve dileme, naš nevin brat Purda dan danas ćubi u zeničkom zatvoru i čeka izručenje svojim krvnicima iz ranih devedesetih... neshvatljivo.. nedopustivo, nepravedno i sramotno. I taj naš ministar Bošnjaković još uvijek sjedi u svojoj ministarskoj fotelji, u Vladi RH, koju vodi predsjednica Vlade Jadranka Kosor!!??

Nažalost, kako vidimo u našem državnom i političkom vrhu ima onih  koji 0 tome ne misle kao mi, koji su između nevinog čovjeka Purde i nejasne političke tvorevine EU, izabrali EU. Stoga je našeg  Tihomira, naše državno dvjetništvo i naše ministarstvo pravosuđa, ao i naša diplomacija, poput Poncija Pilata, ostavila na milost i nemilost stranim sudovima i po svemu sudeći, prepustila tzv. „objektivnom“ suđenju pravnim slijednicima naših agresora iz ranih devedesetih i njegovim krvnicima:

To je duboko nemoralno, nehumano, birokratski bešćutno, dosad neviđeno u civiliziranom svijetu, i stoga  duboko nepravedno i apsolutno neprihvatljivo. Ukoliko Srbija nastavi sa ovom puzajućom pravnom agresijom na nas hrvatske branitelje, kao i na sve građane Republike Hrvatske,tim činom se vratila na svoje fašističke velikosrpske korijene iz ranih devedesetih, onda naša Vlada odmah mora prekinuti sve dipolomatske odnose sa tim novovjekim,prikrivenim agresorom, ma što o tome mislio naš predsjednik Josipović. Zbog naše  nepravodobne, neučinkovite, kukavičke, i podaničke, mlake i hladne diplomatske reakcije u svezi spašavanja naših heroja i vojnika; Tihomira Purde i Veljka Marića, tražimo također,zbog zapovjedne odgovornosti i ostavku ministra vanjskih poslova Gordana Jandrokovića

Mi hrvatski branitelji, smo svjedoci i prve žrtve procesa  „detuđmanizacije“, naše prve kriminalizacije, i to početkom 2000. godine, osmišljene  od strane prve, proširene šesteročlane Kukuriku koalicije, pod vodstvom pokojnog presjednika Vlade Račana.

U  novije vrijeme smo isto tako postali žrtve aktualne i one prethodne vlade, koja je u nametnutim i nemoralnim  dilemama, EU ili Gotovina Markač, Čermak, izabrala EU, iako nas i unatoč tom izdajničkom činu  EU neće, između EU i ZERP-a, poklonili naše more stranicima, a EU nas neće, i tako dalje i tako dalje.......

Dokle će naša vlada izabirati,izdavati i „prodavati“ naše heroje, proslavljene ratne zapovjednike pobjedničke hrvatske vojske, naše more, naše seljake, naša brodogradilišta, naše šume, naše vode, našu INU, naše banke, našu zemlju, naše masline, vino, šečer, naš lijepi hrvatski jezik...

Hej političari, stanite,... Poručujemo vam da je našem strpljenju došao kraj,i da ste vi iznevjerili naša  očekivanja, naše povjerenje i da ste pali na povijesnom ispitu odgovornosti vođenja hrvatskog naroda i naše Države.

Pogazili ste naš ponos i bacate se blatom na ogromne žrtve koje smo dali za slobodu hrvatskog naroda i za uspostavu neovisne, suverene, demokratske i socijalne hrvatske države, čiji su temelji danas više nego ikad ugroženi, u kojoj svakim danom ima sve više nezaposlenih, siromašnih, obespravljenih.

No, ima i sve više politički podobnih, koji ne dijele tu sudbinu večine naših građana, ima, dakle i odabranih koji su sve bogatiji na račun milenijske pljačke hrvatskog naroda kroz privatizaciju i danas se već vidi, kroz zločinačku organizaciju... No, neka ne likuju ni oni iz Kukuriku koalicije, ni oni nisu bez grijeha, i oni su se,kako vidimo, ogriješili o interese hrvatskog naroda i pridonjeli današnjem neodrživom stanju naših građana i branitelja.

A vlast kojoj se tako žarko nadaju ponovno preuzeti neće njima zbog našeg nezadovoljstva sama od sebe pasti u ruke, jer ćemo se mi sami na tim prestojećim izborima, bili oni prijevremeni ili redovni, znati postaviti u zaštiti naših interesa, kao i interesa hrvatskog naroda u cjelini.

Na današnji  dan,sa ovog mitskog mjesta... sa Trga Josipa bana Jelačića, na kojem je otac suvremene hrvatske države i njen prvi predsjednik dr.Franjo Tuđman, objavio nakon tisuću godina, kako konačno imamo slobodnu i neovisnu Hrvatsku, koju smo mi hrvatski branitelji u jedinstvu sa cjelokupnim hrvatskim narodom izborili i krvlju naših najmiljih prijatelja i suboraca platili....još jednom poručujemo našim nesposobnim, nestručnim i protuhrvatski nastrojenim ministrima, državnom odvjetništvu, posebno Mladenu Bajiću, najvećem neprijatelju hrvatskih branitelja, nepravednom čovjeku i krištelju elementarnih ustavnih i kaznenopravnih načela, da je njihovo vrijeme prošlo,,..odlazite,.... pali ste na povijesnom ispitu odgovornsoti prema hrvatskom narodu,..“izdali ste naše snove Judini sinovi,suho zlato bacili u blato..“

Jedino što još možete napraviti i što svi mi očekujemo od vas, jeste da što prije  date  ustavnu mogučnosti građanima Republike Hrvatske da oni daju konačnu ocjenu vaše vladavine, pa tako i  ispravnosti vašeg (ne)postupanja u slučaju Tihomira Purde, kao i u svim drugim sličnim sličajevima bjesomučnog progona i kriminalizacije hrvatskih branitelja i osloboditelja, dok se istodobno aboliraju, stravljaju u našu vlast, eklatantni pobunjenici, krvnici hrvatskog naroda i rušitelji netom proglašene mlade hrvatske države .. Zapovjedna odgovornost, po Bajićevom pravnom tumačenju, i tumačenju njegovih stranih tutora, isključivo je rezervirana za proslavljene hrvatske ratne zapovjednike pobjedničke Hrvatske vojske i policije. E nečeš ...Bajiću,..nečeš više tako.....

Mi to nećemo više dopuštati., mi dižemo svoj glas protiv nepravde, protiv zaborava stravičnih zločina  agresora nad nama Hrvatima, ali i nad svim drugim slobodoljubim građanima Hrvatske., kao i Bosne i Hercegovine, gdje smo se borili protiv istog agresora i istog neprijatelja.

O tome svjedoće, stotine tisuće prognanih, preko 16 000 tisuća ubijenih u Domovinskom ratu, preko 1000 još uvijek nestalih, nepronađenih najmilijih, njemi su svjedoci tog genocida i „magnum crimena“ nad nama Hrvatima i 143 masovne grobnice, u kojima su završili najprije  zvjerski mučeni i surovo pobijeni nevinih hrvatskih domoljubi i nevini civile, žene, djeca, starci.

Srpskocrnogorski agresor, potpomugnut tzv.JNA i domačim pobunjenicima, uništio je hrvatsko gospodarstvo, naše gradove, zapalio naša sela, razrušio naše Crkve, razorio duhovni mir tisućama dobrih ljudi.... čije posljedice i danas osjećamo,,,pokoj duši daruj im Gospodine, milostivi Bože smiluj se našoj braći koji su na sebe zbog nepravde,bolesti ili progona sami digli ruku.... Pozovite ih na trenutak u naše sjećanje,. ogrijmo njihove duše našom molitvom,....zamislite... njih je 1800.... i vi ste naši anđeli, za čiji spas duše se molimo....

Državni odvjetniče Bajiću, tko je za te mostruozne zločine u Hrvatskoj kazneno odgovarao?, Koliko ste kaznenih postupaka pokrenuli za neposredne počinitelje tih zločina a koliko za njihove komandante, nalogdavce, huškače i političke inspiratore, koji su sve te zločine činili pod zvijezdom petokrakom: pod istom onom, kao što su to činili njihovi očevi nad našim  očevima i djedovima, bez suda i pravde,što osuđuje i procesuira cijela Europa, ali vi u državnom odvjetništvu ostajete gluhi na konkkretne inicijative za progon masovnih žrtava komunističko pratizanskih zločina na području Hrvatske.

Predsjednica Vlade Kosor, koliko je takovih ratnih huškača, pobunjenika, političkih inspiratora rušenja i gušenja Hrvatske slobode i države, danas zajedno sa Vama u vašoj Vladi?. Kolike ste njima dali beneficije i privilegije? Jesu li i njihove mirovine „respektabilne?

Predsjedniće Republike Hrvatske Josipoviću, jeste li znali za ove surovo istnite činjjenice o hrvatskoj žrtvi, i posljedicama srpske agresije, kojoj smo bili izložemi tijekom Domovinskog rata?

Zar bi vi doista sva ta Z L A sa svojim prijateljem Tadićem prebrisali spužvom, kao da se ništa nije dogodilo? I sve  to uz osmijeh i prikladan koncert i zajedno „okrenuli“ novu stranicu hrvatsko srpskog bratstva i prijateljstva? Zar je to nova pravednost, za koju ste se zalagali u svojoj  izbornoj kampanji?

Zar bi radi osmijeha, tapšanja po ramenima i prikladnog koncerta i vi odustali od pravde za žrtve monstruoaznog genocidnog plana za istrebljenje hrvatskog naroda. Zar bi Vi  doista povukli tužbu za genocid koju smo mi krajem devedesetih podnijeli pred Međunarodnim sudom u Haagu protiv pravne sljednice Jugoslavije, i fašističkg režima Slobodana Miloševića...?

Ukoliko bi.., onda Vam poručujemo ste nas  prevarili.

SMJESTA PRESTANITE BIČEVATI NAŠE RANJENE DUŠE!!!

Ali mi Vam to nećemo više ni dopustiti, kao što Vam nećemo dopustiti da protupravno skidate generalske činove i ratna odličja našim herojima, koji su ih stekli u ratu na bojnom polju radi svojih herojskih djela na korist hrvatskog naroda.. u obrani i oslobađanju naše Domovine Hrvatske.

Mi hrvatski branitelji, kao i čitav hrvatski narod, ma koliko se svi vi političari trudili, nikad nećemo pristati na izjednačavanja krivnje između našeg agresora i nas kao žrtve tog agresora. Nikad nećemo dozvoliti takvu krivotvorinu i reviziju novije hrvatske povijesti, ma koliko vi prešućivali i skrivali te činjenice čak i u udžbenicima za našu djecu i studente.

Prva je i glavna činjenica i povijesna istina da smo mi, građani Republike Hrvatske, početkom devedesetih okrutno, silovito i masovno napadnuti, a goloruki hrvatski branitelji, dragovoljci, domoljubni policajci, pripadnici HOS-a, ZNG-a, Narodna zaštita i seoske straže, domobrani i svi ostali slobodoljubivi i pravodljubivi ljudi, pružili su hrabar otpor toj fašističkoj velikosrpskoj agresiji, i to pod vodstvom našeg predsjednika Franje Tuđmana... Slijedom toga ako ja i gdje se dogodio pojedinačni zločin, gledano kroz kriminološku prizmu kauzalnog lanca događanja, tog zločina nikad nebi ni bilo, da nije bilo zločinačke agresije, u kojoj smo se mi branitelji legitimno branili.

Zato naš država i Vlada odmah mora:

ishoditi puštanje na slobodu i obranu sa slobode svih 350 zatočenih, utamničenih hrvatskih branitelja, protiv kojih je Mladen Bajić pokrenu postupak za počinjenje navodnog  zločina u Domovinskom ratu, bilo na bazi individualne ili zapovjedne odgovornosti, jer se sve to događalo u stanju društvenog kaosa i borbe za goli opstanak hrvatskog naroda i države Hrvatske, dakle u stanju simoličnog prekoračenja elementarnog prava na nužnu obranu. neka se odmah krene u izmjene svih zakona čije odredbe  to sada spriječavaju, svakom hrvatskom branitelju kojemu se sudi za navodni zločin u ratu, država i vlada mora osigurat pravično suđenje, što sada nije slučaj, jer hrvatskim braniteljima ne sude „njima jednaki“, kao je to zapisano i određeno još od 1215. godine u Magna Charta Libertatum – Velikoj povelji slobode. Naime, suci i suci porotnici nisu hrvatski branitelji, nisu bili u ratu, i stoga ni nemogu shvatiti opći društveni i vojni kontekst svih tih ratnih događanja, strahove, strepnje, otpore, duhovna proživljavanja, motivaciju,...

odmah osigurati besplatnu pravnu pomoć svim okrivljenim hrvatskim braniteljima, jer se na postojeći način pravne obrane, financijski uništavaju cijele obitelji okrivljenih hrvatskih branitelja,

promijeniti postojeći režim i mjesto izdržavanja kazne za već osuđene hrvatske branitelje, u posebnim ustanovama, jer oni nisu išli u Domovinski rat radi ostvarenja osobnih interesa, već iz altruističkih, domoljubnih i duboko humanih i vjerskih osjećaja pomoći bližnjemu u nevolji, pomoći svojoj državi i boriti se na strani dobra protiv zla, za pavdu protiv nepravde.

pravno onemogučiti neshvatljivo pravno šikaniranje, dosad neviđeno u cviliziranom svijetu, koje omogučava da se našem napačenom bratu, hrvatskom heroju i mučeniku Mihajlu Hrastovu već 18 godina sudi, triput ga se oslobađa i ponovno sudi... sramota za hrvatskih pravni sustav, a ta duševna patnja i nepodnošljiva obiteljska drama Hrastovljevih, ali i mnogih drugih, Orlovića, Radića, Marasa iz Bjelovara, kojim se sudi već 4 put, se mora odmah prekinuti.

Hrvatska Vlada,

Ili ostvarite naše zahtjeve, a ako to nemožete, ili niste za to stručni, pa neznate ili nečete, ili vam ne daju strani močnici, onda O D L A Z I T E, i raspištite prijevremene  izbore....

Ovo je svim hrvatskim političarima zadnje upozorenje i jasan znak da je našem strpljenju došao kraj.. ali, i to znajte, uvijek ćemo reagirati nenasilno i u skladu sa našim ustavnim i zakonskim načelima, u korist hrvatskog naroda i njegovih  branitelja i osloboditelja.

Dragi i milostivi Bog nas sve skupa čuvao, naš ljubljeni i dobri Isus Krist i Duh Sveti vodio!

Hvala vam što ste na poziv svoje savjesti, svojeg dobrog srca i čiste duše došli izraziti potporu nama, nepravedno progonjenim hrvatskim braniteljima, koji smo svojom žrtvom izborili slobodu hrvatskom narodu i obranili našu ljubljenu majku Domovinu, demokratsku, neovisnu i suverenu  Republiku Hrvatsku!

NE DAMO NAŠE BRANITELJE!!!

STOP PROGONU HRVATSKIH BRANITELJA!!!

Željko Sačić


Lupiga.Com