Violent Femmes na Balkanu

Svjetlana Zorić

27. travnja 2004.

Violent Femmes na Balkanu

I dok na Lupigi čekamo opširniji izvještaj sa zagrebačkog koncerta Violent Femmesa našoj skromnoj redakciji javila se dotična Svjetlana koja je i više nego nezadovoljna organizatorima koncerta, kojega zbog nesposobnosti istih nije uspjela ni vidjeti, ni čuti. Njeno viđenje cijelog događanja moglo bi se svesti na tri riječi: Kornelu lažove antiglobalistički!!!

Iako imam i više nego dovoljno koncertnog staža u subotu na koncertu Violent Femmes u Tvornici dogodila mi se nevjerojatna glupost. Baš kao i mnogima drugim "putnicima namjernicima".

Pošto su nam "Močvarci" povukli karte iz prodaje par dana prije koncerta, mnogi su dane do koncerta proživjeli u nadi da će karte kupiti na ulazu. Svi koji su se tome nadali - popušili su! Nije bilo izgleda da se uđe u Tvornicu. Čak ni ako imate hrpu para, kao što je imao jedan tip koji je ponudio 3 000 kn (!?!) na ulazu samo da uđe (moron).

Koncert je trajao punih sat i pol i po pričama svjedoka sve i nije zvučalo idealno. Uz uobičajenu i nezaobilaznu gužvu te padavine iz kišnog oblaka satkanog od znoja posjetitelja Tvornice, čovjeku ne preostaje ništa drugo osim da na rasprodane koncerte Tvornice ponese svu opremu za spelologiju, ili u najmanju ruku da se obuče poput Gladijatora, jer to je jedini način da vam pretjerano ne smetaju svi oni koji vam stoje po nogama i pentraju vam se po glavi.

Za utjehu Zagrepčanima ni Beograđani idućeg dana nisu ništa bolje prošli. Iako je karata bilo (čini se kako imaju bolje i sposobnije organizatore) posjetitelji se i nisu proveli najugodnije. Koncert je održan u bašti SKC-a uz (kako oni kažu) neviđenu kišu! Znači potop, kako god okreneš!

Nakon ovog zagrebačkog koncerta, još jednog u nizu organizatorskih promašaja za organizaciju zaduženog Kornela, imam neodoljivu želju predložiti istom tom Kornelu da ode na plastičnu operaciju lica, jer sad već mnogi imaju neodoljivu potrebu da mu istetoviraju Nike znak na sred čela. Lažove antiglobalistički!!!