LICEMJERJE DVOSTRUKIH KRITERIJA: Kad neradnike treba izvrgnuti ruglu

Mina Kišurina

7. kolovoza 2013.

LICEMJERJE DVOSTRUKIH KRITERIJA: Kad neradnike treba izvrgnuti ruglu

Šokantna je spoznaja da djelatnici javne televizije mjere političare drukčijim kriterijima nego sami sebe. Građani plaćaju pretplatu Hrvatskoj televiziji i preko ljeta, ali na Prisavlju svejedno dobar dio ljeta zamrznu skoro sve svoje emisije i vrte beskrajne reprize. HTV-ovi novinari koji inače rade, a takvih tamo nema previše, tijekom ta dva mjeseca su valjda na godišnjim odmorima. Bilo bi logično da su HTV-ovci glavni promotori ljudske potrebe za godišnjim, ali umjesto nekog eskapističkog priloga o čarima godišnjih, oni emitiraju ogorčenu naricaljku u kojoj neki ženski glas kori ministre da će "Banski dvori tri tjedna zjapiti prazni". Kako su se samo usudili uzeti godišnji odmor?

Ponavlja se to godinama u ovo vrijeme. Građani plaćaju pretplatu Hrvatskoj televiziji i preko ljeta, ali na Prisavlju svejedno negdje od sredine srpnja pa do polovice rujna zamrznu skoro sve svoje emisije i vrte beskrajne reprize. HTV-ovi novinari koji inače rade, a takvih tamo nema previše, tijekom ta dva mjeseca su valjda na godišnjim odmorima. Ili možda sudjeluju u kreiranju takozvane jesenske sheme i smišljaju nove fantastične projekte, što je opet drugo ime za plandovanje.

Prekid programa
Svako ljeto javnu televiziju gotovo da dovede do prekida programa i bilo bi ga samo da nije beskrajnih repriza (SCREENSHOT: YouTube)

Zbog svega toga logično bi bilo da su HTV-ovci glavni promotori ljudske potrebe za godišnjim odmorom. Čovjek bi, primjerice, očekivao u Dnevniku izravna javljanja s Markovog trga u kojima bi se slavio odlazak na ljetovanje članova Vlade. Teško bi se, doduše, pronašlo za tu priliku novinare jer oni su tada, jel, već na godišnjem, ali možda bi se nekog ipak moglo na jedan dan dovući s plaže. Pa da onda, recimo, Anka Bilić Keserović porazgovara sa Slavkom Linićem o tome kako je godišnji odmor sjajno postignuće borbe za radnička prava, ležerno ga ispita o performansama njegovog broda, preporuči mu najbolji zaštitni faktor za sunčanje i na rastanku mu digne ruku na - give me five. K vragu i proračunski deficit, fiskalizacija i monetizacija, o tome ćemo na jesen kad HTV izvadi iz hibernacije svoje emisije. Sada se samo treba prepustiti užitcima godišnjih odmora.

Međutim, ništa od toga nema u programima HTV-a. Šokantna je spoznaja da djelatnici javne televizije mjere političare drukčijim kriterijima nego sami sebe. Tako su nakon zadnje sjednice Vlade, prije nego što su se premijer Zoran Milanović i njegovo društvo razmilili po hrvatskoj obali, umjesto eskapističkog priloga o čarima godišnjih odmora, emitirali ogorčenu naricaljku u kojoj je neki ženski glas korio ministre da će "Banski dvori tri tjedna zjapiti prazni".

Ljetovanje
Netko smije uživati u plavom moru, a netko ne (FOTO: Lupiga.Com)

Milanović, Linić, Vrdoljak i ostali mogli su u ta tri tjedna, dok su HTV-ovci na raspustu, toliko toga dobrog napraviti za Hrvatsku, a oni su krajnje neprofesionalno, možda čak i nedomoljubno, zapravo odabrali da im se pridruže. Pa to je strašno. Kako se samo ta besprizorna ekipa iz Vlade, koju porezni obveznici financiraju, a da ih nitko nije ni pitao žele li to uopće, usudi uzeti godišnji odmor. I to još tri jebena tjedna?! Ne možeš vjerovati što si sve dopuštaju oni koji žive na grbači ekonomski iscrpljenog hrvatskog čovjeka.

No, s obzirom na bijes s kojim je HTV popratio kolektivni odlazak Vlade na godišnji odmor, neće biti iznenađenje ako ovaj put doskoče tim parazitima. Sasvim je zamislivo da će HTV-ovac ako spazi Linića da perfidno pliva u njegovoj blizini, zaurlati da ga svi čuju: Nije ti tu mjesto, restrukturiraj si doma, a ne na Prisavlju. Idi raditi u Zagreb, pa makar i pritom krepao! Naravno, ovacije auditorija s plaže, kojem se ionako svakodnevno servira ovakva licemjerna demagogija, su zajamčene. Neradnike treba izvrgnuti ruglu.

Lupiga.Com