Miočić na srpskom "Milijunašu"!

Božidar Alajbegović

9. listopada 2004.

Miočić na srpskom "Milijunašu"!

Da iz naslova pogrešno ne shvatite, zadarski sveznadar ipak nije u ulozi takmičara sudjelovao na srbijanskom "Miljunašu". Nakon što nedavno Galić&comp (poradi štednje) odlučiše da Mirko svojim mnogobrojnim "prijateljima" koji se takmiče u "Milijunašu" ne može više od 3 puta po sezoni pomagati u ulozi "jockera zovi", M.M. je telefonskim putem gostovao na srpskoj inačici popularnog kviza

Kako saznajemo iz Večernjaka, sveznajući Mirko Miočić prije neki dan  je svoj džokerski biznis proširio izvan Hrvatske. Te je večeri na srpskoj BK Televiziji (Braća Karić) u tamošnjem "Milijunašu" jedna od natjecateljica, Novosađanka Tatjana, zapela na 12. pitanju te je u pomoć pozvala upravo Mirka. Na pitanje "Po čemu je poznata kompanija Enron?", koje se Tatjani ispriječilo na putu do samog vrha, naš je kvizoman, gotovo ni ne pričekavši da se pročitaju sva četiri ponuđena odgovora, odmah ispalio: "Po bankrotu, naravno!"

"Mirko je odgovorio doista euforično, u sekundi. Nije imao tremu. Prije nego što je pomogao našoj natjecateljici, fino smo popričali i drago mi je da je na ovaj način sudjelovao u emisiji jer je on jedan od najboljih predstavnika kvizova"
izjavio je jučer voditelj "Milijunaša" BK Televizije Ivan Zeljković.

Zahvaljujući Mirkovoj pomoći, natjecateljica je kući otišla s osvojenih 375 000 dinara (oko 5 100 eura). Odustala je od odgovora na sljedeće, 13. pitanje. Na svoj "izlet" izvan naših granica, za Večernji list se osvrnuo  i sam Miočić: "Eto, probio sam led i u Srbiji! Bilo je ugodno. Odgovor sam znao otprve. Čak sam se začudio što ga natjecateljica nije znala" kazao je popularni sveznadar.

Zamoljen da usporedi HTV-ov "Milijunaša" i istoimeni kviz BK Televizije, Miočić je kazao da mu se čini kako su srpski natjecatelji slabiji, jer u protekle dvije sezone, koliko se tamošnji kviz emitira, još nitko nije uspio osvojiti glavni zgoditak od tri milijuna dinara (otprilike 41 tisuću eura). Usto, Mirku je to bio i jubilarni, 50. odrađeni "džoker zovi" ispred kamera. Prethodnih 49 skupio je na HTV-u.