Najskuplja kuća na prodaju - cijena samo 105 milijuna eura

Ivor Car

7. kolovoza 2005.

Najskuplja kuća na prodaju - cijena samo 105 milijuna eura

Vjerovali ili ne, odnosno ticalo se to vas ili ne, najskuplja kuća svijeta vrijedna nezamislivih 105 milijuna eura, od jučer je na prodaju. Luksuzna vila, dvorac ili što već, nalazi se četrdesetak kilometara od centra Londona i sadrži čak pet bazena i 22 spavaće sobe, svaka sa posebnom kupaonicom, te "Panic Room", sobu za bijeg i skrivanje u slučaju neželjenih gostiju. Kako to ustvari izgleda, na par sličica možete pogledati pod

Kuća znana kao "Updown Court" nalazi se u jugozapadnom predgrađu Londona, Windleshamu i do sada je medijima ostala uglavnom neistražena, zbog čega je njene fotografije poprilično teško pronaći. Vlasnik čije ime je također svojevrsna misterija, odlučio se ovih dana prodati svoje ponosno imanje, a kao nadoknadu za odricanje od istoga, traži skromnu svotu od 105 milijuna eura, što je jednako godišnjem državnom proračunu nekih manjih europskih zemalja. Na web sajtu koji, zamislite, "Updown Court" ima, stoji da je ovo najvažnija privatna engleska rezidencija sagrađena još od 19. stoljeća (inače kuća je napravljena 2000. godine).

Grdosija koju vidite na fotografiji ima čak 103 prostorije od čega su 22 spavaće sobe s vlastitim raskošnim kupaonicama. Ono čime se posebno može podičiti ponosni vlasnik jeste pet bazena - dva u samoj unutrašnjosti, dva vani i jedan na krovu drugog kata. Ipak ovu palaču jedinstvenom čini "Panic Room", soba u koju se stanari mogu skriti i biti sigurni u slučaju naleta kojekakvih nepozvanih baraba i kriminalaca.

Unutrašnjost kuće skriva i mnoge druge nužne stvari, kao što su kino dvorana, teren za squash i tenis te kuglanu s dvije staze, a gosti svoje limene ljubimce mogu parkirati u podzemnu garažu kapaciteta osam limuzina. Za kraj nabrajanja natuknut ćemo još samo kako imanje na kojem je "Updown Court", a koje "ide" uz kuću, ima dva gostinjska "kućerka" s osam spavaćih soba. Konjska ergela, jezero s fontanom, platforma za slijetanje helikoptera i bogato opremljeni vinski podrum također ulaze u cijenu od samo 105 milijuna eura, baš kao i susjedi Vojvoda od Yorka, Elton John i engleska kraljica u nedalekoj palači Windsor.