Namjerni ili slučajni raspašoj na parkiralištu HDZ-a?

Ivor Car

3. studenog 2003.

Namjerni ili slučajni raspašoj na parkiralištu HDZ-a?

Vikendom se u Zagrebu događa na desetine prometnih nesreća. Jučer su se čak dvije takve dogodile i na onom zagrebačkom trgu oko čijeg imena su se vodile borbe ”na nož”, a koji se danas zove Trg žrtava fašizma. Slučajnost ili namjera, baš pred zgradom sjedišta HDZ-a? Prema hadezeovcima riječ je o planiranom i namjernom napadu.

Vrijeme izbora nam se neumitno približava i iako to većini nas može izgledati kao jedan u nizu beznačajnih događaja, o tek ponešto neuobičajenom zbivanju, nekima to znači život ili možda čak bolje rečeno opstanak (sjećate li se fenomenalne istoimene dokumentarne serije - svaka sličnost je namjerna). A u borbi za opstanak i život sredstva za ostvarenje cilj(ev)a se ne biraju. Nema pravila.

Nema pravila niti u prometnim nesrećama, ali da li je uopće u cijelom događaju o kojem ovdje govorimo, riječ o prometnoj nesreći? U Hrvatskoj demokratskoj zajednici drže kako nema nikakvog govora o prometnoj nesreći u jučerašnjim događanjima na zagrebačkom Trgu žrtava fašizma, ispred broja 4, na kojem je smješteno sjedište te stranke. Još tijekom noći, ili što bi na Dnevniku precizno nazvali – u ranojutarnjim satima – nepoznati počinitelj svojim je automobilom udario u stupove koji ograničavaju parkirna mjesta rezervirana za one fine crne automobile koje ima svaka stranka, pa čak i HDZ. U hadezeju umjesto ”udario u stupove”, govore ”zaletio se vozilom u stupove”, a ta nam terminologija već odaje kako je tu riječ o nekoj zavjeri.

Kako iz stranke kažu – znatno su oštećeni stupovi (trebalo bi provjeriti da li su jadni stupovi tamo uopće legalno postavljeni). No, ovdje nije kraj jer nekoliko sati kasnije došlo je do druge prometne, ili ”
naleta
” u kojem je opet nepoznato vozilo udarilo, ovaj put, u službeno vozilo HDZ-a i jako ga oštetilo. U izviješću iz stranke napominju kako je vozilo bilo propisno parkirano, ali ne i koje je ono marke. Za kraj izviješća rečeno je kako je očigledno riječ o planiranom i namjernom napadu, te kako su iz stranke o tome izvijestili policiju, a izviješće potonjih još nismo dobili.

Dakle, dragi moji Lupeži došlo je vrijeme izbora. Pravila nema. Želite li vjerovati kako, primjerice, SDP stoji iza naleta, uleta, navala i udara na parking HDZ-a, vjerujte! Želite li pak vjerovati da je sve to kako bi se dobila besplatna reklama i ukazalo na podmuklost suparnika putem još ponekog novinskog stupca, vjerujte i to. A možete vjerovati i kako je riječ o slučajnim nezgodama na ”nezgodnom” mjestu. Vjerujte što hoćete, jer sve se može kad se hoće.