Radimir Čačić se uguzio u tenis

Ivan Kegelj

26. studenog 2002.

Radimir Čačić se uguzio u tenis

Pogodite tko će sedmog prosinca biti inauguriran oliti imenovan na funkciju predsjednika Hrvatskog teniskog saveza? Promislite, logično je i jednostavno. Naravno, tko bi drugi bio prvi reket Hrvatske nego lakonoga gazela Radimir Čačić, pomalo zaposlen i kao Ministar obnove i graditeljstva. Niste valjda pomislili da je imao protukandidata!? Tko vam je pao na pamet? Franulović, Prpić, možda "poduzetni" Orešar? Zaboravite. Kad se političari uvaljuju na sportsku funkciju obično nemaju protukandidata, pa ga nije imao ni proslavljeni tenisač Čačić. A što napisati u opširnijem dijelu? Sjetio sam se!
Možda da kažem nešto o sve popularnijoj zanimaciji političara - ravnanju sportskim savezima. Ali zašto ih biraju kad se političari u sport razumiju kao Mara u krivi kurac? Zato što lako mogu doći do novaca! Ali kako to, dragi Lupiga, da u Lijepoj našoj samo političari mogu skupiti lovu? Ma to je slučajno! 
Pa kaže Radimir - Nerealno je očekivati moj pretjerani angažman, s obzirom na moje trenutne obveze u Vladi. No, spreman sam staviti svoje znanje, iskustvo, te javni i politički ugled u službu Hrvatskog teniskog saveza.
Malo iza tog, Radimir skromno upozorava na svoje prebogato tenisko iskustvo
- Nikada se aktivno nisam bavio tenisom, no moje organizacijske sposobnosti, uz potporu stručnog tima, mogu doprinijeti radu hrvatskog tenisa. Budućnost tenisa leži u mladim igračima i oni će biti moja glavna preokupacija ukoliko budem izabran na mjesto predsjednika.
Ovo "ukoliko budem", s obzirom da naš proslavljeni teniski maher nema protukandidata, možete zaboraviti.
Dakle, rekao je budući predsjednik HTS-a, budućnost tenisa leži u mladi igračima. Ko bi rek'o? Super, neće ih dovoditi sa gerijatrijskog odjela na Rebru. Izgleda da će Radimir forsirati mladiće. Juhuuuuu. Naprijed hrvatski tenise, neustrašivi ministar te vodi u juriš na Davis cup. 
Dragi Lupiga, slutim procvat. Uz Radimirove organizacijske sposobnosti idemo na vrh svjetskog tenisa.
Radimir, Radimir, Radimir, kličem s ovog mjesta....
Još samo da Šeksa negdje uvalimo. Nešto što može igrat' pijan. Predlažem neka bude predsjednik Hrvatskog boćarskog saveza, a Zvone Boban neka ga zamjeni u Saboru i HDZ-u. A Severina neka bude liječnica. Istina je da nema iskustva, ali uz njene organizacijske sposobnosti...