Schumi odlazi?

Grrrr...

6. listopada 2003.

Schumi odlazi?

Prema nekim glasinama Schumacher će se nakon vjerojatne šeste titule povući iz svijeta F1. Umjesto njega u Ferrari bi trebao doći Alonso. Montoya će, također prema glasinama, prijeći sljedeće godine u McLaren. Villeneuve je ispao momčadi BAR-a i traži novi angažman. Bernie je ljut na vozače zbog klišeiziranih izjava nakon utrka i žali za vozačima poput Villeneuva i Irvinea bez dlake na jeziku.

Poslije utrke u Americi pojavilo se puno glasina o prelascima vozača. Naime, mnogi smatraju da će se Schumacher u slučaju osvajanja šestog naslova prvaka ove godine povući iz Formule 1. Prazno mjesto bi trebao popuniti Fernando Alonso, sadašnji vozač Renaulta. Schumijev menadžer Willi Weber je demantirao ovakve spekulacije: 'Michael ima ugovor sa Ferrarijem do kraja 2006. godine i on će ga sigurno odraditi.'
Prema španjolskim medijima Alonso bi trebao prijeći u Ferrari za svotu od 10 milijuna €. Kao jedinu mogućnost Weber vidi u zamjeni Barrichella, ali dodaje kako nema potrebe da se zamijeni vozač kao što je Rubens Barrichello. S druge strane Alonsov menadžer također izjavljuje da se radi samo o glasinama, ali uz ove riječi: 'Alonso trenutno nije na tržištu, ali 2005. je sve moguće. Na kraju krajeva on je najbolji vozač i ne vidim niti jednog drugog vozača koji bi mogao privući oko Ferrarija. Ako Ferrari želi pravog vozača, to je Alonso.' Iz Renaulta sve demantiraju i navode kako je Alonso pod dugoročnim ugovorom i kako ga uopće nemaju namjere pustiti.

 

Druga velika vijest je mogući prelazak Montoye u McLaren. Prema nekim izvorima šef momčadi Ron Dennis će uplatiti na račun Williamsa od 10 do 25 milijuna dolara. Montoya je imao dogovor s momčadi da u slučaju neosvajanja titule ima slobodne ruke. Kako nije osvojio titulu trebao bi se pridružiti momčadi McLarena sljedeće godine. Mercedesov čovjek Norbert Haug uvjerava da od toga nema ništa i kako ne namjeravaju platiti odštetu ni za koga. Williamsov glasnogovornik je izjavio da ne zna što se u vezi svega ovog događa i da samo može pretpostaviti da će Montoya ostati do isteka ugovora.

 

'Jacques Villeneuve sljedeće godine neće voziti za BAR', izjava je njegovog menadžera Craiga Pollocka. Kaže kako su ovu odluku momčadi BAR-a primili telefonski. Mjesto Villeneuva će najvjerojatnije preuzeti Takuma Sato, sadašnji test vozač. Još nije posve sigurno da će Villeneuve voziti zadnju utrku u Japanu. Neki izvori čak spekuliraju da bi u slučaju Montoyinog prelaska Villeneuve opet vozio u Williamsu s kojim je 1997. osvojio naslov prvaka. Podsjetimo kako je Kanađanin u momčadi BAR-a od njenog osnutka. Villeneuve je izjavio kako svijet Formule 1 treba kontroverzne ljude: 'Svi vozači izjavljuju ono što im se kaže'. Isto mišljenje ima i Bernie Ecclestone koji poziva vozače da izjavljuju kontroverzne stvari. 'Ljudi žele vozače kao što su Jacques Villeneuve i Eddie Irvine, koji se ne boje reći što misle', kaže Bernie. Dodaje kako mrzi kad vozači nakon Grand Prixa daju svoje rutinske izjave pune pohvala: 'Zahvaljuju baki, tetki, naftnim kompanijama, sponzorima, gumarima, ujacima i staroj školi – smeće!'

 

Pri kraju sezone vozači su upitani kako im se svidjela nova koncepcija kvalifikacija i svi su tvrdili da je bolje ili da im je svejedno. Bernie je čak imao prijedlog da se konačne kvalifikacije voze i u nedjelju ali momčadi su reagirale da je ionako dovoljno uzbudljivo.