Sodoma i Gomora 21. stoljeća

Navar Glibotić

18. ožujka 2003.

Sodoma i Gomora 21. stoljeća

Bliži li se Apokalipsa? Papa tvrdi da se bliži, Buš-man kreće u svoje sulude ratove protiv Sodome i Gomore, dok mu je u dvorištu skup najvećih zala i gluposti. O, Bože, ako te ima, sačuvaj djecu Bagdada, a spali Holywood i D.C. - danas vape mnogi diljem svijeta!

Psi rata kucaju na vrata. Ovo naše 21. stoljeće, za koje su neki smatrali da će biti vrijeme blagostanja, odlazi u slijepu ulicu ludosti. "Bog se više ne ukazuje čovjeku, ne razgovara s njim, kao da se povukao u nebesa, zgađen nad čovječanstvom. I Kristovo se lice zgrčilo od boli, a budućnost već pliva u krvi". Papine riječi, koje navješćuju Armagedon, bitku sudnjeg dana, koja će možda započeti u tako skoro vrijeme.
Tko? Jedan Buš-man, u svojoj bijeloj vili u jednoj dalekoj državi hoće malo opržiti jedan narod kojeg ne može niti pronaći na karti, a da mu savjetnici ne asistiraju. I u Otkrivenju, poznatoj Apokalipsi, sveti Ivan kaže da će Bitku Sudnjeg dana započeti onaj opaljen u glavu. Ako se u ičemu današnji svijet slaže, onda je to da onaj Buš-man nije najčistiji. U glavi.
Jedan ruski jastreb kazao je u svojoj knjizi da je treći svjetski rat započeo još godine Božje 1991. Započeo ga je, ne biste vjerovali, Buš-man tata. Izgleda da u jednoj dalekoj zemlji postoji jedna obitelj kojoj je ovaj svijet za k... i hoće ga razje... I jako im dobro ide.
Već jednom Bog se uplete u zemaljski život i razori Sodomu, Gomoru i Kulu Babilonsku. Sada jedan Buš-man misli da je on uzvišeno biće i hoće razoriti Sodomu i Gomoru današnjice, to jest bar ono što on smatra da to jeste. A gdje je zapravo Zlo? Hm.
Papine riječi ne bi se trebale gledati samo iz vjerskog aspekta. Bombe nisu programirane samo za ubijanje muslimana, katolika, jehovinih svjedoka ili zen-budista. Napalm tamo jedne države spaliti će i malu djecu i nemoćne, a možda i novinare svoje zemlje. A Bog će, to moći samo gledati zbog ljudske oholosti. "I Kristovo se lice zgrčilo od boli".