Srpski i hrvatski debili Svijetu predstavili svoje zemlje

Ivor Car

15. siječnja 2007.

Srpski i hrvatski debili Svijetu predstavili svoje zemlje

Još jednom je hrpa kretena u pravom svjetlu predstavila svijetu dvije europske državice - Hrvatsku i Srbiju, i to, zamislite, tučnjavom na Australian Openu. Osim predstavljanja svojih zemalja, debili su učinili još jednu dobru stvar - potvrdili su neka dugogodišnja znanstvena istraživanja, koja kažu da su geni ipak "neuništivi", jer, naime, izgrednici su rođeni Australci. Kako je sve to izgledalo zorno prikazuju sljedeće fotografije

Elem, možeš Balkanca istjerati s Balkana, ali ne i Balkan iz njega. Kako ta teorija sasvim pije vodu, dokazuju i Grci koji su se također umiješali u obračun hrvatskih i srpskih debila, naravno, bili su na srpskoj strani. Postoji nekoliko varijanti kako je sukob zapravo započeo.

Jedna je da su protivnici unaprijed dogovorili odmjeravanje snaga, a druga da su srpski "bolidi" izvan terena provocirali hrvatske "mutante" dok su ovi gledali susret Marija Ančića s Japancem Go Soedom, te je nekolicina isprovociranih pohitala na megdan. No, to nije ni bitno.

Važno je tek da su potom poletjele noge i šake, kao i neki originalni udarci, te da australska policija i djelatnici osiguranja nisu bili spremni na ovakav nivo primitivizma, što je sukob odužilo na nekoliko minuta. Upravo je na ovaj način otvoren prvi dan Australian Opena, te su sve svjetske agencije svoje izvještaj iz Melbournea započele s tekstom o tučnjavi. Da cijeli svijet vidi o čemu je riječ, potrudio se fotoreporter GettyImages.Com koji je jedini ovjekovječio zbivanja.

Zanimljivo je kako je u zaštitu hrvatskih nacionalnih kretenskih interesa, priskočila većina ovdašnjih medija, koji su se poigrali s izjavama glasnogovornice turnira, a koja tvrdi da su sukob započeli Srbi, te da je većina njih, oko 150, istjerana s turnira, prije čega su im oduzete i ulaznice, baš kao i njihovim pajdašima Grcima. Svoj stid što primitivizam nisu prepoznali na vrijeme pokazali su i organizatori ističući "kako incident nije bio ozbiljan".

Jednako tako valja primijetiti da je većina degena mlađe dobi, što je vidljivo iz fotografija, a jasno govori o tome da kućni odgoj, pa makar oni rođeni i u Australiji, radi prava čuda, kao i da će teško, po tom pitanju, stvari ikada krenuti na bolje. Istovremeno su se na snimci mogla namirisati i politička uvjerenja ovih "ljubitelja tenisa", s obzirom da su neki od njih na majicama nosili sliku bradatog Draže Mihailovića, dok je na drugoj strani uočeno veliko slovo "U".

Da sve ne bi ostalo tek na dekoru, tu su se našli i prigodni pjesmuljci, koje, vjerojatno, okupljeni Srbi i Hrvati slušaju kući za nedjeljnog ručka. S jedne strane zapjevalo se "Od Topole ...", "Ubićemo, zaklaćemo ko sa nama neće", a skandiralo "Ubij, ubij ustaše" i "Hrvatske pičke", dok se s druge strane uzvratilo "Jurom i Bobanom", te prijetnjom "Ubij, ubij Srbina".

Ovakav razvoj situacije dao je previše medijskog prostora predstavnicima ova dva iseljena naroda. Tako je Toma Starčević, tajnik Hrvatske zajednice u Melbourneu, redom izjavljivao da je nacionalni ponos jedno, ali da neke stvari nisu prihvatljive. Izjavio je i kako je čuo da su srpski navijači bili izrazito provokativni.

Istovremeno su novinari mahnito nazivali i Tomu Banjanina, predsjednika Srpskog kulturnog kluba, koji je bio još i teatralniji rekavši da "Hrvati uvijek pretjeruju miješajući politiku sa sportom, kao i sa svojim nacionalnim obilježjima.