Treći portugalski nastavak

Ivor Car

16. rujna 2004.

Treći portugalski nastavak

Nakon više od dva mjeseca pauze, na našim stranicama je osvanuo novi putopis. I to kakav putopis! Još jedno u nizu Venturinih genijalnih uradaka u koje je uloženo neprocjenjivo mnogo truda i znanja i poslije kojega ćete imati osjećaj da ste i sami proputovali Portugal, te spoznali hladnoću Atlantskog oceana. Ukoliko mislite da pretjerujem, provjerite i sami, klikom na
Već dva mjeseca na Lupigi nije bilo novog putopisa stoga je pravo osvježenje putopis koji vam u ovoj novici najavljujem. Riječ je, dakako, o trećem nastavku Venturinih putešestvija po Portugalu. No, nije ovaj putopis osvježenje samo iz razloga što već dva mjeseca nigdje nismo "putovali", već zato što su Venturini putopisi jedno nevjerojatno iskustvo u koje je uloženo neprocjenjivo mnogo truda i znanja.

Fantastično putovanje Venture i ekipe, uzduž i poprijeko pitoresknog Portugala još uvijek nije gotovo. U ovoj, pretposljednjoj epizodi, ekipa, na sreću, nije naišla na neke ozbiljnije pehove, ali je zato svratila i do famoznog portugalskog kopnenog susjeda, do Španjolske. Također su saznali zašto su plaže Atlantskog oceana pune "sunčača", ali ne i kupača. Naravno, voda u Atlantiku je led ledeni.

Posjetili su i famoznu Evoru, plodne plantaže plutovca, portugalski Stonehenge, turistički najrazvijeniju portugalsku regiju Algarve, da bi završili u Lisabonu gdje su shvatili zašto je taj grad pretrpan turistima. Upoznali su i neke zanimljive likove, pa su tako zatulumarili s portugalskim gastarbajterom Carlosom, koji ih je uvjerio da su prave koke u Švicarskoj i kojem nije bilo jasno zašto su uopće došli u Portugal, kad su već prave koke negdje drugdje. Zbog njega su bili zamoljeni da napuste hostel. Ostatak njihovih putešestvija, kao i uvijek, pročitajte klikom na ovih sedam znakova: XOXOXOX.