USKORO U HRVATSKOM SABORU: Kad može Judith Reisman, zašto ne bi mogli i oni?

Ivor Car

1. veljače 2013.

USKORO U HRVATSKOM SABORU: Kad može Judith Reisman, zašto ne bi mogli i oni?

Nije Judith Reisman ni otputovala iz Hrvatske, a na Markovom trgu su već u planu nova zanimljiva predavanja. Na listi potencijalnih predavača u Hrvatskom saboru, tako su se našli Ava Karabatić, koja će govoriti na temu „Pola sata ili trideset minuta - strukturne promjene i budućnost Hrvatskog jezika“, Dikan Radaljak („Hrvatske sponzoruše od Tita do danas”), njegova partnerica Dolores Lambaša („Procijenite njegov bankovni račun u 10 kratkih koraka”), ali i mnogi drugi osebujni likovi poput Simone Gotovac, Maje Lene Lopatny, Thompsona, Severine

Naravno, ova predavanja, barem se toplo nadamo, nikad se neće dogoditi, iako sudeći po aktualnom gostovanju Judith Reisman u Hrvatskom saboru, možda je bolje nikad ne reći nikad. Radi se tek o šali koja se sinoć zakotrljala na najpopularnijoj društvenoj mreži. Naime, upravo aludirajući na predavanje gospođe Reisman koje je održano ovaj tjedan na Markovu trgu, na Facebooku je najavljena serija velikih događanja, a da interes za navedene predavače itekako postoji, najbolje pokazuje činjenica da je do jutros svoj dolazak u Sabor najavilo više od tri tisuće osoba.


Uskoro u Saboru (FOTO: Nacional)

„Event“ je organiziran pod nazivom „Predavanje Ave Karabatić u Saboru“, a njegovi autori silno su se potrudili te su sastavili i potencijalnu listu budućih predavača u hrvatskom parlamentu.

„Nakon utjecajne i ugledne znanstvenice dr. Judith Reisman, Hrvatski Sabor će ugostiti još jednu društvenu komentatoricu (sa završenim fakultetom!), Avu Karabatić. Gospođica Karabatić će održati predavanje na temu "Pola sata ili trideset minuta - strukturne promjene i budućnost Hrvatskog jezika" gdje će na zanimljiv, intrigantan i nadasve znanstveno utemeljen način objasniti suvremene mijene našeg jezika. Na zahtjev gospodina Keruma, Karabatić je obećala da neće koristiti višesložne riječi, dok će pri kraju predavanja petnaest minuta (ili četvrt sata, no tko je danas više siguran?) biti odvojeno za pitanja zastupnika HDZ-a o sastavljanju i kompiliranju diplomskih radova“, stoji u duhovitoj najavi događanja.

Čime bi i drugi predavači mogli doprinijeti razvoju kritičnog promišljanja i kulturi dijaloga u hrvatskom društvu, otkriveno je u najavi predavanja u pripremi. A evo i o čemu se radi.


SIMONA GOTOVAC: Arbitražni spor Slovenije i Hrvatske

IVAN PERNAR: Tko sam ja? (ne, ozbiljno, tko je on?)

VLADIMIR ŠEKS: Pjesme boga Dioniza

IVO JOSIPOVIĆ: 10 savjeta za njegu i održavanje platinaste kose (gost predavač: Jadranka Kosor)

SEVERINA VUČKOVIĆ: Oživljavanje hrvatskosrpskog jezika i kulture kroz glazbu

VJEKOSLAVA HULJIĆ: Tekstopisanje za početnike

ELLA DVORNIK I MAJA LENA LOPATNY: Sociokulturološki fenomen poznatih roditelja i netalentirane djece

MARKO PERKOVIĆ THOMPSON: Kratki vodič kroz porezni sustav Hrvatske

RADIMIR ČAČIĆ: Najbolje mađarske slastice

TOMISLAV KARAMARKO: Istinite priče koje život piše - Ona je muslimanka a ja u HDZ-u

VAŽNA OBAVIJEST! Zbog velikog interesa, mnoge poznate ličnosti su odlučile podijeliti svoja zrna mudrosti putem predavanja. HRT je dobio ekskluzivno pravo za snimanje specijalne emisije "Sjednica Hrvatskog Sabora" uz voditeljicu Hloverku Novak-Srzić. Ostali predavači su, kako slijedi:

DIKAN RADELJAK: Hrvatske sponzoruše od Tita do danas

DOLORES LAMBAŠA: Procijenite njegov bankovni račun u 10 kratkih koraka

IVO SANADER: Svijet lubrikanata

SINIŠA VUCO: Ud'ri kurvu, nećeš ju ženit' (eksplicitno)

MIRELA HOLY: 50 nijansi crne

JOSIP BOZANIĆ: Seksualni odgoj za predškolsku djecu (NAPOMENA: Praktične vježbe će se održati u prostorijama Zagrebačke nadbiskupije)

MARIJANA PETIR: Kako ostati djevica do kraja života + poklon za sve prisutne: mustre za pletenje i hrana za mačke

GORAN BARE: Istine i mitovi o heroinu

MILAN BANDIĆ: Suvremene tendencije urbanog planiranja

MATE MIŠO KOVAČ: Kako preživjeti samoubojstvo

ŽUŽI JELINEK: 69 senzualnih poza s umjetnim kukom

Lupiga.Com