KONFABULATOR: Slavko Linić i Radimir Čačić pijani privedeni u prvu policijsku postaju

Ivan Kegelj

16. ožujka 2012.

KONFABULATOR: Slavko Linić i Radimir Čačić pijani privedeni u prvu policijsku postaju

Prvi potpredsjednik Vlade Radimir Čačić i ministar financija Slavko Linić kasno sinoć u pijanom stanju privedeni su u prvu policijsku postaju na Strossmayerovom trgu, gdje su zadržani na triježnjenju. Protiv dvojice istaknutih dužnosnika Vlade bit će podnesena prekršajna prijava radi narušavanja javnog reda i mira. Dosad nezapamćen skandal visokih dužnosnika mogao bi izazvati tektonski poremećaj u Vladi, budući da će Čačić i Linić pred javnošću teško naći opravdanje za svoje ponašanje


Veseli dvojac priveden u prvu policijsku postaju (FOTO: Nacional.hr)

Djelatnici Prve policijske postaje ostali su šokirani kad su na dojavu građana kasno sinoć stigli pred centralu Hrvatske elektroprivrede u Vukovarskoj ulici. U zaprimljenoj dojavi stajalo je da dvojica pijanih muškaraca glasno pjevaju, viču i psuju pred zgradom Hrvatske elektroprivrede, ali nitko od policajaca koji u izašli na intervenciju nije niti u snu očekivao da će na licu mjesta zateći dvojicu visokorangiranih vladinih dužnosnika, odnosno najutjecajnijih ljudi vladajuće koalicije.

KONFABULATOR: Macolin medvjed tukao Darka Milinovića u šahu

KONFABULATOR: Mladen Bajić na korak do Guinnessove knjige rekorda!

KONFABULATOR: Ministrica Holy predlaže Vladi izbacivanje koze iz hrvatskog grba

- Bili smo uistinu zapanjeni. Očekivali smo da ćemo zateći razuzdanu mladež, koja se i inače često okuplja u obližnjem parku. Nisam mogao vjerovati svojim očima kad sam umjesto pijanih mladića ugledao visoke dužnosnike Vlade, Čačića i Linića. Obojica su bili pijani, vikali su, smijali se i glasno pjevali. Kad smo ih pokušali smiriti i problem riješiti bez skandala, uslijedio je niz psovki i prijetnji da ćemo koliko sutra ostati bez posla. Budući da niti nakon više ponovljenih zamolbi da se raziđu Čačić i Linić nisu pokazali namjeru da nas poslušaju, nije nam ostalo drugo nego da ih privedemo u postaju, ispričao je novinarima policajac koji je sudjelovao u intervenciji, želeći iz razumljivih razloga ostati anoniman.


Poprište incidenta u Vukovarskoj ulici

Prije rafala psovki upućenih policajcima, prvi potpredsjednik i ministar financija - priča naš sugovornik - od organa reda i mira izričito su zahtijevali da nasilno provale u zgradu Hrvatske elektroprivrede. Kad je policija odbila poslušati vidno alkoholizirane dužnosnike, prvi potpredsjednik Vlade Čačić nogom je razbio staklo na vratima zgrade HEP-a, što je policajcima bio signal da moraju postupiti po pravilima službe, unatoč tome što pred sobom imaju najodgovornije ljude u državi.

KONFABULATOR: Biskupi ukinuli nedjeljno služenje svetih misa!

KONFABULATOR: Profesor Žarko Puhovski odbio dati izjavu. Medijska scena u šoku!

KONFABULATOR: Mladić uhićen jer je ilegalno skinuo skladbu Ive Josipovića

- Kad smo ih kolege i ja počeli gurati na stražnje sjedište jednog od dva službena automobila kojima smo izišli na intervenciju, ministar financija Linić prijetio je da ćemo ovakvo postupanje platiti radnim mjestima, kaže djelatnik Prve policijske postaje.

Tek po dolasku u postaju dužnosnici su se primirili, a u razgovoru sa zapovjednikom postaje objašnjavali su da nisu željeli izazivati probleme, nego da su htjeli otvoriti stečaj u Hrvatskoj elektroprivredi


Prva policijska postaja

Do nemilog incidenta došlo je nakon što su na proslavi u poznatom restoranu Šestinski Lagvić, podnapiti Radimir Čačić i Slavko Linić došli na ideju da stečajem razdrmaju Hrvatsku elektroprivredu koja iz godine u godinu bilježi sve lošije rezultate.

- Cijelu večer govorili su da HEP ne funkcionira kako bi trebao, da bilježi gubitke i da na Vladi ostaje još samo da ga pokopa. Mislili smo da se zbijaju šalu na svoj račun, ali malo prije ponoći njih dvojica sjeli su u automobil i odvezli se u nepoznatom pravcu. Dva sata kasnije nastala je panika, jer iz prve policijske postaje su nam javili da su Radimir i Slavko u njihovoj prostoriji za triježnjenje, ispričao je novinarima saborski zastupnik HNS-a Igor Kolman.

Lupiga.Com