Yu Zhenhuan, opet normalno čuje

Ivor Car

8. kolovoza 2004.

Yu Zhenhuan, opet normalno čuje

Upoznajte se i vi s najdlakavijim čovjekom na svijetu. Njegovo ime je Yu Zhenhuan, Kinez je i bez obzira što je izgubio gotovo trećinu sluha, poprilično je popularan glazbenik u svojoj domovini. Procijenjeno je kako je 96 % njegovog tijela pokriveno s dlakama, a u agencijskim vijestima se upravo našao uslijed neobične operacije izvršene na njegovim ušima
Ne biste vjerovali, ali Yu Zhenhuan, Kinez s fotografije ima tek 28 godina i u svjetske je medije ovih dana dospio zahvaljujući vrlo neobičnoj i nezgodnoj operaciji ušiju, izvedenoj u Šangaju. Tijekom te operacije iz ušiju Yu Zhenhuana odstranjene su dlake, kao i njihov korijen tako da dlake u Kinezovim ušima više nikada neće rasti, te će njegove slušne kanale ostaviti prohodnima.

Kako izvještava kineski pandan HINA-i, novinska agencija Xinhua, operacija je trajala četiri sata i bila je nužno potrebna jer su dlake bile glavna prepreka zbog kojih je Yu slabo čuo, što je vrlo problematična stvar, s obzirom da je on u svojoj domovini poprilično popularan pjevač.

Inače prije dvije godine Yu je ušao u Guinnessovu knjigu rekorda kao najdlakaviji čovjek na svijetu. Neke njegove dlake duže su od šest centimetara. Svaki kvadratni centimetar njegovog tijela pokriven je s čak 41 dlakom, s izuzetkom dlanova i tabana. Već kao šestogodišnjak postao je poznat javnosti, po nastupu u filmu "Avantura dlakavog dječaka".