"Batina međ' nogama" u originalu

Ivor Car

24. travnja 2005.

"Batina međ' nogama" u originalu

O stanju novinarstva i samoga čitateljstva na Balkanu najbolje govore same novine, a na ovome mjestu govorit će Internet izdanje beogradskog "Kurira". Naime, on je nedavno objavio priču, o mladiću koji je posjetio jednu beogradsku kliniku kako bi skratio penis dužine 26 i obujma 22 cm, te je "Kurir" usput javnost izvijestio kako dužina spolnog organa u "Evropljana" iznosi od 11 do 14 cm, dok je kod Srba to, naravno, mnogo duže

Dakle evo priče ...


Verovali ili ne, u privatnoj klinici u Beogradu leži dvadesetpetogodišnji mladić A. N. sa možda najvećim polnim organom u zemlji! Dimenzije njegove "alatke" su 26 centimetara u dužini i 22 cm u obimu! Ipak, ovaj "dar od Boga" mladiću koji je u prestonicu zapucao iz srca Šumadije doneo je samo muku, jer svaki put kada dođe do erekcije, on padne u nesvest!

Svaki put kad doživi erekciju A.N. padne u nesvest, zbog čega je morao da potraži pomoć lekara

To se dešava zbog toga što pri erekciji više od jednog litra krvi "pojuri" u penis. Kako njegov mozak zbog ovog napora naglo ostaje bez krvi, "delija", umesto u raj, odlazi u mrak. Detaljnije podatke o ovom muškom fenomenu lekari za sada ne žele da saopšte, ali se slažu da u domaćoj medicini do sada nije zabeležen ovakav slučaj. Iako Srbi važe za obdarenije u Evropi, sa prosekom od oko 17 cm, rekord od 26 cm do sada je prvi put zabeležen.

Srbi obdareniji od Evropljana

Dužina penisa kod Srba je, prema rečima dr Save Bojovića, iznad evropskog nivoa! On ističe da prema studiji nemačkih stručnjaka, dužina polnog organa kod Evropljana iznosi negde između 11 i 14 centimetara. Kod Srba, međutim, prosečna dužina "muškosti" iznosi gotovo 17 centimetara. - Naravno, kada se priča o dužinama, misli se na situacije kada je penis u erekciji. U opuštenom stanju dužina penisa kod svih muškaraca iznosi oko 8,4 centimetra. Dakle, penis se prilikom kopulacije poveća u dužini i obimu do dva puta - objašnjava dr Bojović. Dr Bojović ističe da iako se svi muškarci plaše "malog", u njegovu ordinaciju retko su dolazili ljudi kojima je zaista trebalo uvećanje. - Vagina žene je duboka koliko i penis u opuštenom stanju. Zamislite sad nekog mučenika koji je "obdaren", kako pokušava da se "ugura" u taj mali prostor. Muka i za njega i za devojku - objašnjava dr Bojović.

Prema rečima seksologa dr Save Bojovića, muškarci koji se rode sa ovakvim "darom" pre bi mogli da se nazovu "mučenicima, a ne srećnicima".

- Sličan problem imao sam priliku da vidim na nekom skupu u Danskoj. Tamo je bio jedan crnac koji je, mučenik, svaki put kad mu se ud podigne, padao u nesvest. Iako su mi dolazili momci sa sličnim problemima, ovako drastičan slučaj ipak nisam imao do sada - kaže dr Bojović.

Sama operacija skraćivanja penisa nekada se izvodila tako što se na sredini uda prosto iseče deo "mesa". Današnje tehnike dozvoljavaju daleko bolje i bezbednije načine kraćenja. Akademik dr Sava Perović, vaskularni hirurg, u svojoj praksi operisao je 20 slučajeva izuzetno "obdarenih" mladića. Oni su imali negde između 17 i 20 godina, a dužine njihovih penisa kretale su se od 19 do 24 centimetra. Prema njegovim rečima, skraćivanje polnog organa jedini je način da takvi muškarci ostvare normalan seksualni život.

- Skraćivanje je neminovno. Ono se vrši i u dužini i u obimu. Polni organ se prilikom operacije, takoreći, rastavlja na anatomske delove. Glavić se podigne, kao i peteljka sa krvnim sudovima, kako bi se određeni deo tela penisa "oslobodio" za ljuštenje i sečenje. Taj deo tela čine, običnim rečnikom rečeno, dva cilindra sa belim omotačem.

- Upravo se taj deo skraćuje kako u dužini tako i u obimu, kako bi se sam ud sveo na optimalnu dužinu od oko 17 centimetara - objašnjava dr Perović. Doktor Perović ističe da se pacijenti posle operacije odlično oporavljaju i napokon mogu da uživaju u seksualnom životu.