FOTO: Neponovljivi splitski grafiti

Mladen Barbarić

30. siječnja 2008.

FOTO: Neponovljivi splitski grafiti

Na ovim ste stranicama već vidjeli ultimativne napore ličilačke podružnice Torcide koja je cili Split bombardirala golemim muralima voljenog kluba. Ovog puta pogledajte grafite nogometom neopterećenih dječaka i djevojčica koji imaju tu sreću da žive u najlipšem gradu na svitu. Sigurno postoje radovi koji bi mogli "upasti" u ovu retrospektivu splitske grafiti umjetnosti, no jednom "turistu" fizički nije moguće sve posnimiti. Uostalom, siguran sam da ćete i ovdje pronaći neke radove koje bi poželjeli i u svojoj sobi ili na svojoj fasadi

Kako smo s Torcidom započeli tekst, red je da i ovaj foto-album otvorimo ovom interpolacijom majmuna koji se sasvim fino uklopio u navijačko obilježje omiljenog kluba.

Preko puta grbavog majmuna, samo deset metara dalje nalazi se ovaj simpatični troglodit. Tipični Splićo koji na fasadi Pravnog fakulteta traži svoja prava.

Nekad jedna od najposjećenijih diskoteka grada pod posljednjim poznatim imenom "Metropolis" ukrašena je karakterističnim posjetiteljem koji ne krije zbog čega zalazi na to mjesto.

Rade Končar nekad je imao reprezentativnu ulicu u gradu i perivoj na Bačvicama, međutim s demokratskim promjenama ovaj heroj borbe za oslobođenje od okupatora upao je u nemilost. Izgubio je ulicu, oduzet mu je perivoj, a mladi revolucionar postao je, kako i priliči, panker.

Uz Radu, pravi biser među grafitima koji se rijetko viđaju na gradskim ulicama je ova malena djevojka pod interaktivnim kišobranom.

Kako to nije sve možete se uvjeriti i na ostalim fotografijama

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

autori grafita i intervencija; Apaš, Gaz, Ne i neznani drugi