I ETO TI PJESME: Darko Rundek zarepao sa Sassjom

Lupiga.Com

2. ožujka 2018.

I ETO TI PJESME: Darko Rundek zarepao sa Sassjom

Darko Rundek zarepao je s tuzlanskom repericom Sassjom. Video spot za njihovu zajedničku pjesmu „Savana“, koja je uvrštena na Sassjin novi album „No problemo“, objavljen je danas na YouTubeu. Autori teksta su Sassja i Rundek, dok glazbu i aranžman s ovim dvojcem supotpisuje i Rok Kovač - Kantriman.

FENOMEN ZVAN SASSJA: Kad se kališ u Tuzli onda k'o da si završio neki "fakultet" za MC-ja

„Ovo je prvi put da s nekim ravnopravno surađujem na pisanju teksta za pjesmu. Rok je predložio skicu aranžmana, a Sassja svoju priču. Osjetio sam da je pjesmi potreban objektivni odmak, neka globalna perspektiva, a istovremeno i lokalni miris u melodiji. To nas je odvelo u Savanu. Dosvirao sam riff i melodiju na električnoj gitari i sintu, ostali su elementi pošli u susret i eto te pjesme“, objasnio je Rundek kako se upustio u suradnju koja je rezultirala i ovim video spotom, snimljenom prošle godine na otoku Braču.

Sassja Rundek Kantriman
Trojac na Braču (SCREENSHOT: YouTube)

Spot za „Savanu“ režirao je i snimio Jasmin Jatić, a sve na vrlo zanimljivoj lokaciji - zemljištu udruge „Zemlja za nas“. Radi se o grupi entuzijasta koja je u središtu otoka kupila četiri hektara zemlje i tamo gradi samoodrživo imanje, na kojem se nalazi i ogromni maslinik, voćnjak, vrtovi, ali i stambeni objekti nastali tradicionalnim načinom gradnje.

„Obožavam pjesmu koju smo napravili, ali mi je od ove suradnje najdraže što sam upoznala takvog čovjeka i družila se s njim. Zaista je odlično za svijet da postoje ljudi kao Darko i jako je inspirirajuće i smirujuće bilo svako snimanje i druženje. Imala sam tremu kada smo pripremali pjesmu koju ćemo mu poslati jer sam htjela napraviti svoj stil i zvuk, ali i da Rundek može biti potpuno svoj u tome. Sretna sam da je osjetio to i da smo svi zajedno napravili ovakvu stvar“, objasnila je Sassja, dok je Kantriman istaknuo kako je cijeli proces stvaranja ove pjesme bio nezaboravan.

Kako je sve na koncu ispalo, pogledajte u ovom videu.

 

Lupiga.Com

Naslovna fotografija: screenshot/YouTube