Kako je primitivni kriminalac zašamarao državu

Ivor Car

21. travnja 2009.

Kako je primitivni kriminalac zašamarao državu

Dovoljan i sasvim adekvatan tekst uz snimku koju donosimo u ovoj novici mogao bi biti kratak, i otprilike glasiti ovako – „Jebem ti državu!“. Ono što se dogodilo u Sarajevu porazno je, ne samo za one koji, kao autor ovog teksta, imaju vezu s BiH, nego za civilizirani svijet. Činjenica da primitivni kriminalac u krugu suda šamara žene, dok njegovi tjelohranitelji silom drže novinare, vrlo zorno prikazuje stanje u kojoj se našla BiH – stanje potpunog kraha gdje kriminalci dijele pravdu pred sklopljenim očima državnih tijela

Tasim Kučević, provjereni primitivac i kriminalac te rođeni Sandžaklija jučer je na državnom sudu BiH osuđen na 12 godina zatvora zbog trgovine ljudima. Prije saslušanja presude, ispred zgrade suda, u ograđenom i nadziranom dvorištu, dakle državnoj instituciji, grubo je napao tetku jedne od njegovih žrtava, a država ženu ni u svom dvorištu nije mogla zaštititi. Nesretna žena upustila se s „rogatim“ u razgovor, što je isprva sasvim normalno funkcioniralo, jer je Kučević mislio kako razgovara s novinarkom. No, čim je čuo da žena nije novinarka opalio joj je siloviti šamar od kojeg se žena samo stropoštala na pod.

Potom u akciju stupaju Kučevićevi tjelohranitelji koji sprječavaju da se itko primakne mjestu „obračuna“. Jedan od njih gotovo je punu minutu grubo držao novinarku Federalne televizije koja je u šoku vrištala. Cijelo to vrijeme nitko od nekoliko policajaca koji su stajali na ulazu u zgradu, samo deset metara od mjesta napada nije reagirao. Kučević je na koncu mirno ušetao u sud i odslušao presudu, nakon koje je ponovno mirno izašao iz suda i otišao na slobodu, ponovno porazivši državu, usprkos osuđujućoj presudi i kazni od 12 godina. Naime, osuđeni će uživati slobodu dok se ne odluči gdje će odslužiti kaznu.

Upozoravamo da predstojeća snimka kod gledatelja može izazvati uznemirujuće osjećaje