Kako to rade u HDZ-u!

Ivan Kegelj

29. kolovoza 2004.

Kako to rade u HDZ-u!

"Osobno ću se pobrinuti da vam dijete dođe na sprovod! Doći ću do vas tijekom dana i slomit ću vam kičmu!" Nisu ovo prijetnje koje je Terminator uputio Batmanu, niti se to Superman grozi Spidermanu. To, naime, Damir Maršić, predsjednik HDZ-a iz vukojebine zvane Lovinac, mirnim glasom, sabrano i s puno gnjeva prijeti bezobraznoj novinarki Slobodne Dalmacije, Ladi Kalmeti

Iznimno bezobrazno i nečuveno, kako to novinari već znaju i hoće, Kalmeta je napisala da je Maršić jedan od članova crkvenog odbora lovinačke župe, koji je prije mjesec dana glasao za podizanje spomenika ratnom zločincu Mili Budaku. Ali nećeš đavle, brzo će te sustići pravednički gnjev člana HDZ-a i crkvenog odbora spomenute vukojebine.

U subotu u 10.30 sati Kalmeta je podigla slušalicu, a s druge strane odjeknuo je spomenuti  pravednički gnjev. Pobrinut će se Maršić osobno da Kalmeti dijete dođe na sprovod. Jednostavno, slomit će joj kičmu.

Jesu se, priznajem u ime svojih kolega, novinari uzjebali više nego što se smiju uzjebati u demokratskoj, suverenoj, nezavisnoj, onakvoj-za-kakvu-smo-se-borili Hrvatskoj. Zato je Marišića sam bog poslao, namjestio ga u crkveni odbor i u matičnu mu stranku, te naputio da nam se najebe majke, da se pobrine da nam djeca dođu na sprovod, odnosno da nam slomi kičmu. A razgovor je, svjedoči bezobrazna novinarka, tekao ovako.
- Imate li djecu?
- Imam.
- Osobno ću se pobrinuti da vam dijete dođe na sprovod.

Pa priča novinarka: "Nisam znala što odgovoriti u tom trenutku, jer me kao i svaku majku uzrujalo što mi je spomenuo dijete, a on je nastavio i rekao vrlo mirnim glasom - doći ću do vas tijekom dana i slomit ću vam kičmu! Budući da sam bila u nevjerici zbog toga što sam čula, pitala sam ga da mi ponovi jer nisam bila sigurna da sam dobro razumjela to što sam čula. On je ponovio - Da, dobro ste čuli, osobno ću se pobrinuti da vam dijete bude na vašem sprovodu. Sve je to izrekao vrlo mirnim glasom, nije vikao, već je sabrano, ali s puno gnjeva, rekla bih i mržnje, to izrekao."

Svega ima u Božjoj bašti, a najviše toga svega, zlobnički primjećujemo, upisano je u HDZ. Ovim putem redakcija Lupige poručuje Maršiću da ga kolektivno nabijemo na kurac, te ga pozivamo da nas kontaktira radi lomljenja kičme, odnosno organiziranja sprovoda. Uz drugarski pozdrav - živijo Ćaća, prvi hrvatski predsjednik