LUPIGINA KREATIVNA RADIONICA: Kako zaraditi na izricanju presude Anti Gotovini

Ivan Kegelj

14. travnja 2011.

LUPIGINA KREATIVNA RADIONICA: Kako zaraditi na izricanju presude Anti Gotovini

U organizaciji našeg portala održana je radionica pod nazivom: Kako zaraditi na generalu Anti Gotovini? U ovoj namjeri, dakako, nismo originalni, jer mnogi su se već ugradili na tu sisu, ali u vremenu financijske krize nema nam druge nego se u potrazi za kruhom bez motike uvaljivati i na tuđe terene. Izricanje presude idealna je prilika. Radionica je dala dobra rješenja, a jedno od njih ekskluzivno ćemo podijeliti s Lupiginim čitateljima te im omogućiti da i oni izvuku neku korist od suđenja Anti Gotovini

Poznato vam je, dakako, da su Sačićeve braniteljske udruge pozvale građane da u petak iziđu na Trg bana Jelačića, gdje će se uživo pratiti prijenos izricanja presude iz Haaga. Naša ciljana publika, dakle, jesu branitelji i drugi domoljubi zaljubljeni u lik i djelo Ante Gotovine. Na licu mjesta njima će valjati na svaki način dokazivati privrženost generalu ratniku i patniku, što nam otvara priličan prostor za trgovačke manevre svake vrste. Iz kreativne Lupigine radionice darujemo vam ideju koja zahtjeva minimum uloženih sredstava, a donosi maksimum profita. Radi se o prodaji kamenja.


Za poslovni poduhvat potreban je kamen vulgaris

Za potrebe ovog poduzetničkog poduhvata potrebno nam je nekoliko desetaka kilograma kamena, koji ćemo okupljenima na Trgu nuditi kao kamen iz Pakoštana, rodnog mjesta generala Gotovine. Simbolična i niska cijena od deset kuna za kamen možda neće sama po sebi biti dovoljna da privuče domoljubne mušterije, ali tom problemu doskočit ćemo ako na plahti iznad improviziranog štanda sprejem napišemo: "Tko na tvrdoj stini svoju povist piše...". Sad dakle više nemamo samo kamen iz generalovog rodnog mjesta, nego smo dobili i simpatičnu domoljubnu priču koja će ga prodavati. Ukoliko pokažete malo agilnosti i smisla za prigodne parole - zarada je zagarantirana.


Natpis nad improviziranim štandom povećava vaše šanse za uspjeh

Neki će na ovom mjestu primijetiti stanoviti sukob sa zakonom, koji bi vam zbog prodaje kamenja na mirnom i dostojanstvenom skupu podrške mogli predbaciti odgovorni organi reda i mira, ali oko toga ne treba voditi previše računa. Malo poduzetništvo koje se bavi zaradom od generalovog lika i djela u Hrvatskoj cvjeta od trenutka njegovog bijega, a dosadašnja praksa pokazala je da ono ne podliježe pozitivnim zakonima Republike Hrvatske. Dajte i vi svom poduzetničkom duhu da se razmaše, tim više što se ne morate upuštati u složene akcije reketarenja poduzetnika na ime tobožnjeg financiranja Gotovininog bijega, nego tek skupiti nekoliko vreća kamena i ponuditi ga tržištu gladnom svega što ima veze s domovinom i njezinim "najboljim sinom".

Lupiga.Com