Meandar se ponovio

Ivor Car

6. travnja 2004.

Meandar se ponovio

Stanovnici hrvatske polumetropole su sigurno primijetili kako u njihovom gradu broj malenih knjižara svakodnevno (dobro, ne baš svakodnevno, možda "svakosemestralno") raste, ali što je još bitnije one žive, a ne samo životare. Jedan od najfriškijih primjera je "preuređena i profilirana" Meandarova knjižara na Opatovini, gdje možete ostvariti vrlo solidan popust samo zato što ste studoš

Zvuči kao reklama, ali to sigurno nije, barem nije plaćena (čak ni knjige od Meandara nisam vidio). Jednostavno, ljudi rade vrlo dobar posao, a kada to netko u našoj okolini uspije, njegov trud treba podržati. Evo, samo u proteklom tjednu izvijestili smo vas o dvije zbirke poezije koje je izdala ova, dvanaestak godina stara, nakladnička kuća. Stoga mislim kako je definitivno vijest o "preuređenju i profiliranju" njihove male "romantične" knjižare na Opatovini 11 u središtu Zagreba, vijest vrijedna pažnje.

U toj knjižari od sada po iznimnim uvjetima možete pronaći knjige i časopise za čije bi pronalaženje dobro izlizali đonove vaših cipela tumarajući po gradu u potrazi za traženim štivom, a osobito su zanimljivi popusti koje možete ostvariti u spomenutoj Meandarovoj knjižnici:
- za kešovinu 5 %
- za kartonsko poslovanje 5 %
- za studoše 10 %
- a na izdanja u Meandarovoj nakladi čak 20 %
 
Prednost je što se knjige i časopisi mogu naručiti ne samo poštom, već i faksom, telefonom i što je najbolje - mailom. Radno vrijeme je standardno - radnim danom od 8 do 20, a subotom od 8 do 14 sati. Ukoliko ih nazovete tamo, javit će vam se ili Stjepan Ravić ili Silvestar Vrljić. Uh, stvarno prava reklama. Mogao bih tražiti da mi sad pošalju nešto para ili barem kakvu knjigu. Uh!