Stipe na krovu Europe i svijeta

Ivan Kegelj

10. veljače 2003.

Stipe na krovu Europe i svijeta

Dobri moji Lupeži, javljam vam da se od subote pred strancem možemo pohvaliti novim europskim prvakom u boksu u poluteškoj kategoriji. Zove se Stipe Drviš, rođen je prije 29 godina u Puli, fali mu 4 centimetra do 2 metra i možete biti sigurni da za osvojenu titulu neće dobiti 100 000 kn od Račana, niti će ga na Trgu dočekati razigrani Thompson. Više o Stipi, njegovoj subotnjoj borbi i još koječemu nevezanom za zdrav razum pročitajte ovdje.
Naš dobri i osjećajni Stipe u finalu, održanom u berlinskom "Estrel Convention Centeru", razvalio je talijana Silvija Branca. Nije bila riječ o spektakularnom nokautu - Stipe je dobio na bodove. Sva tri suca jednoglasno su dali prednost Drvišu, a u brojkama to je izgledalo ovako - 115 -114, 117 -111 i 116 - 112.  Prije nego je gong označio kraj zadnje runde naš dobrohotni Drviš je protivniku razbio obe arkade i na koncu upisao svoju 23. profesionalnu pobjedu u isto toliko borbi.
Talijan Branco je Stipi sasvim slučajno legao na šaku. Naime, naš boksač i nije trebao biti izazivač za titulu europskog prvaka. Branco se trebao boriti s Nijemcem Thomasom Urlichom, ali ovog je nekoliko dana ranije, barem je tako rekao, shrvala gripa. Kad su Stipu pitali hoćeš da ti damo da nekog slomiš, boksač je namah pristao, obrisao pjenu s usnica i naplatio Brancu sve što nam se ne sviđa kod susjednog, crnomanjastog naroda.
Prije dva mjeseca u Dortmundu Stipe je osvojio i naslov interkontinentalnog prvaka po IBF verziji. Tad je razbio izvjesnog Lee Mauel Ossieja, a ovu titulu će braniti 29. ožujka u Hamburgu. Naime, Poljak Michalczewski je ozbiljno zainteresiran za njegov naslov, ali Stipe će ga već razuvjeriti, pravim argumentima.
S obzirom da je Drviš svjetski i europski prvak ljuto me zanima kako će ga nagraditi Vlada RH. Ako je zlatnim rukometašima malo po 100 tisuća kuna za svjetski naslov, Stipe ne bi smio ići ispod 200 tisuća. Svejedno, koliko god tražio dobit će k.... od ovce. Osim ako ga na Trgu ne dočeka neki nacionalno osvješten pjevač i 50 tisuća razdraganih biračkih tijela.