EPILOG KUĆE BEZ KROVA: „Odjavna špica“ Mile Kekina

I.F.

12. ožujka 2020.

EPILOG KUĆE BEZ KROVA: „Odjavna špica“ Mile Kekina

„Kao klinci smo buraz i ja, naime, često, i na nesreću našeg susjeda, iskorištavali njegov vinograd kao intergalaktičko bojište. Mnoge su nevine vinove loze u toj borbi stradale. Pjesmu stoga posvećujem generaciji klinaca prije video igrica koja se morala koristiti samo vlastitom golom maštom i tuđom imovinom“, komentira Mile Kekin svoju novu pjesmu „Epilog kuće bez krova“, u kojoj pratimo epsku bitku između Darth Vadera i majke koja zove s balkona, a koja je danas imala premijeru na njegovom YouTube kanalu. 

Naime, „Kuća bez krova“ naslov je solo albuma ovog zagrebačkog kantautora, na kojem je, kako sam kaže, udarnički radio dvije godine. Na albumu se našlo deset pjesama, od kojih su neke, poput „Reno 4“, „Atlantide“ ili „Zbogom tjeskobo“, bile vrlo zamijećene. Novom pjesmom Kekin je kao s odjavnom špicom, može se reći, zaključio priču s ovim albumom. 

„Album 'Kuća bez krova' zamišljen je kao svirani film s deset scena i jednim glavnim likom koji dosta liči na mene“, svojevremeno je rekao o ovom podvigu, napominjući kako je „soundtrack tog filma“ smireniji nego što bi poznavatelji njegovog dotadašnjeg rada očekivali, jer su na albumu, objašnjava, izostale „glasne gitare, psovke i rockerski gard“. 

 

Lupiga.Com

Naslovna fotografija: screenshot/YouTube