Hockenheim - utrka za nesretne

Grrrr...

4. kolovoza 2003.

Hockenheim - utrka za nesretne

Uvjeti na stazi na Hockenheimu su bili tropski, čitav vikend. Na prvom kvalifikacijskom treningu su dominirali Williamsi. Na drugom je bilo isto, ali su Ralf i Montoya zamijenili mjesta pa je Kolumbijac bio na poleu. Drugi startni red su zauzeli Barrichello i Trulli, dok je tek u trećem bio Michael skupa sa Kimijem. Start je za Kimija krenuo odlično i počeo se s vanjske strane probijati ispred Barrichella…
…koji je loše startao. Desno od Rubinha se vozio Ralf koji nije baš primijetio Brazilca, te počeo polako zauzimati vanjsku stranu da bi što brže prošao prvi zavoj. Rubinho nije imao kud jer mu je slijeva bio Kimi, a s desna ga počinje zatvarati Ralf. On je ostao na svom pravcu sve dok ga Ralf zadnjim dijelom svog bolida nije udario po njegovom prednjem. Taj isti prednji dio lančanom reakcijom je pogodio Kimijev zadnji dio koji se odjednom počeo zanositi. Ubrzo je Barrichello mogao vidjeti ispred sebe kako Kimi udara Ralfa svojim prednjim krajem. Nakon toga Kimi jednostavno izlijeće u gumeni zid (iliti ga zid od guma). Nijedan od trojice nije mogao nastaviti utrku. Ralf je proglašen krivcem za nesreću te je dobio kaznu koja je veliki hendikep uoči utrke u Mađarskoj. Bit će pomaknut deset mjesta unatrag u odnosu na mjesto koje osvoji na kvalifikacijama. Gospođica Sreća je počela gledati u Michaela Schumachera. Naime, on se riješio u tom trenutku oba konkurenta u borbi za prvaka. Poveo je Montoya, iza njega Trulli, Alonso, Michael…
Kroz oba ulaska u boksove Schumacher nije mogao preteći Renaulte. Prešao je tek Alonsa i to Alonsovom greškom jer je ovaj imao izlet na travu. Trulli je vozio vrhunski i držao je Ferrari na razmaku. Montoya je vozio kraljevski i čitavu utrku je bio dvije sekunde brži od ostatka ekipe. Bio je klasa za sebe. Dvadesetak krugova prije kraja Coulthard se približio Schumacheru, a ovaj Trulliju. Zadnje gume na Trullijevom bolidu više nisu htjele slušati smjer i počele su popuštati. Boreći se za zadnjim krajem Trulli je jako usporio dajući priliku Michaelu da ga pretekne što je ovaj i napravio nakon kratke borbe. Kad može Schumacher, može i Coulthard te je i on napravio isto. Eto ga, pomislio sam, Trulli je čitavu utrku na drugom mjestu, a sad je morao propustiti to Schumacheru koji je u savršenoj prilici da još poveća vodstvo u odnosu na Kimija i Ralfa. Vidjela je to i gospođica Sreća te se sažalila nad Trullijem i pogledala ga. Čim je odmaknula pogled od Schumachera njemu je pukla guma, i to tri kruga prije kraja utrke! U Bridgestoneu kažu da će morati pomno istražiti što je uzrokovalo puknuće gume. Trulli se pomiče na treće mjesto, prvi podij za Renault od Trullija koji se jedva uspeo na podij jer je bio iscrpljen nakon vruće utrke, a i pratila ga je gripa tokom vikenda. Ispred Trullija ciljem je kao drugi prošao Coulthard koji je odvozio odličnu utrku. Daleko ispred njega prošao je Montoya sa prednošću od jedne minute i pet sekundi. Kolumbijac je pobijedio sa savršeno odvoženom utrkom, bez ijedne greške. 'Savršen kraj savršenog vikenda. Auto je bio odličan. Startao sam sa čiste strane staze i samo sam trebao biti konstantan, voziti istom brzinom čitavu utrku i ne raditi greške', izjavio je nakon utrke.  Osvajač bodova je bio još jedan dečko iz Renaulta, Alonso. Na ovoj utrci su dobro radili. Još jedni koji su dobro radili su bili Panis i Da Matta. Njihove Toyote su bile bez greške čitav vikend. 'Danas je ovo bila utrka bez ikakvih problema', komentirao je Panis. Nagrada je zaslužena, peto i šesto mjesto. Kako nazvati  i komentirati Schumacherovo sedmo mjesto? Pustimo njega da to učini: 'Očito je da sam razočaran nakon osvojenog sedmog mjesta u teškoj utrci koja mi je mogla donijeti osam bodova. Sad imam samo dva, ali makar vodim u prvenstvu.' Onaj zadnji bod na raspolaganju pokupio je Button kao i prošlu utrku.
Montoya je vozio bez greške u čemu su mu sigurno pomogle i Michelin gume koje su još jednom pobijedile Bridgestone u ovim vrućim uvjetima sa temperaturom staze od 50 °C. Zaista teški uvjeti uzrokovali su desetak odustajanja. Najviše se mučio Fisichella koji je ostao bez traction controla, imao je problema sa mjenjačem i na kraju mu se počeo pregrijavati motor. Jaguari su razočarali nakon dobrih treninga. Wilson je imao problema sa mjenjačem, a Webber je zadnji krug izletio.
Schumacher, kako je sam rekao, još vodi u prvenstvu ali slaba mu je to utjeha jer se Montoya približio na šest bodova i postao mu glavni konkurent. Za tri tjedna je utrka u Mađarskoj i do tad nema nikakvih testiranja, a to znači da će Williamsi biti u prednosti. Ovo će biti totalno uzbudljiva završnica jer je samo četiri utrke do kraja, a vozači na vrhu su se zgusnuli. Tako je i sa poretkom konstruktora, Williams se približio na samo dva boda Ferrariju. Najava je nepotrebna.
 
 
 
1. Michael Schumacher 71
2. Juan Pablo Montoya 65
3. Kimi Raikkonen  62
4. Ralf Schumacher  53
5. Rubens Barrichello  49
6. Fernando Alonso  44
7. David Coulthard  41
8. Jarno Trulli   22
9. Mark Webber  12
10. Jenson Button  12